i am tough, ambitious, and i know exactly what i want. if that makes me a bitch, then okay.

Min syster tror nog jag är dum i huvudet (mer än vanligt)....

Ligger här och pratar rakt ut i luften eftersom jag tränar igenom företagspresentationen inför i morgon. Jappjapp! Vårt företag är GRYMT och ska i morgon presentera sig på ett frukostmöte för komunens bankmän och företagare, lite maffigt tycker jag ändå.

Nuuu ska jag sova och ladda krafterna, blir bara en miniträning i morgonbitti eftersom jag måste gå upp eeextratidigt och mår lite sisådär.

Wish us good luck,  pussss


en lättroad amanda, precis som vanligt!



The greatest of them all.



Ett bloggtips till er alla är min syster jeanette som bloggar om livet som två-barnsmamma och om att hålla sig ung och fräsch. För det första är hon helt underbar och för det andra grymt snygg och för det tredje har hon världens finaste barn, en titt borde ni absolut ge det!

www.jeanes.se www.jeanes.se www.jeanes.se www.jeanes.se www.jeanes.se www.jeanes.se



.






Don’t dwell on what went wrong. Instead, focus on what to do next. Spend your energies on moving forward toward finding the answer.

Sitter här helt slut efter 45 minuters crosstrainer och lite stretch, brukar inte tycka det är så himla tufft som det var idag faktiskt. Funderar på att kasta in vilodagen i morgon om jag inte känner mig bättre, man ska ju lyssna till sin kropp!

Till frulle blev det havregrynsgröt, röda vinbär och lite krossade hasselnötter på toppen + mitt vanliga te såklart. Nu ska jag göra mig i ordning och bege mig till ytterligare en dag med praktik - så sjuuukt skönt att slippa skolan!





Because it shows, I will never let it go. We are soul-mates now.


Tur jag har brummebjörn, fast han borde faktiskt kunna värma mig med.

Jag skojar inte om jag säger att det känns som rena rama istiden kring mig - fy för fan vad jag fryser rent ut sagt. Ligger nerbäddad under en fleecefilt och två duntäcke iklädd underställ, raggsockar och one-piece men ändå så fryser jag, håller jag på att bli sjuk nu så blir jag lessen i ögat faktiskt. Fast visserligen, jag är sjukt frusen och fryser alltid. Men så här mycket? naaj...

Har i alla fall bestämt mig för att min kvälls-prommis blir fetinginställd eftersom det är gaanska mycket kallare ute och det står jag verkligen inte ut med. Dessutom blev det 50 minuters förbränning i morse och sen har jag jobbat/praktikat hela dagen så den prommenaden skiter jag nog ungefär såhär mycket i idag. 

Nu ska jag sluta klaga, stackars er som får läsa men det är faktiskt synd om mig på riktigt. 

Lite smått sur på pappa - han tyckte inte att min idé om att sätta in en braskamin på mitt rum var bra. Förstår inte vad han tänker med???



We all have possibilities we don't know about. We can do things we don't even dream we can do.

Är hemma på lunch nu, praktik @ ica-toppen Sösdala idag jue!
Har nyss käkat en bapelsin och druckit en kopp te, nu väntar bara lite mumsig pizzasallad på mig och sen får jag väl trampa tillbaka på min räsercykel och fortsätta jubba. En så länge trivs jag fint, trevliga medarbetare är alltid ett plus :D

Det bästa är att man träffar så grymt mycket folk, efter som Sösdala inte är så jätte stort (tro det eller ej, hehe) så vet man vem varannan människa är och varannan av dem är självklart inne på ICA varje dag. Faffar kom förbi i dag till exempel, alltid trevligt med en liten pratstund!






Motivation is what keeps you going.



Eftersom där var en tjej som nappade på mina veggi-biffar (bilder finns här: http://oonlyamanda.blogg.se/2012/february/the-one-and-only-thing-you-need-to-do-is-to-w.html) tänkte jag dela med mig av det väldigt simpla receptet som jag hittat på alldelles själv, hehe.

För det första vill jag bara säga att man kan göra dessa lite hur man vill med saker som man själv tycker är gott eller nya saker man inte smakat innan, bara prova er fram så blir det bra! Dessa biffarna gjorde jag i alla fall såhär:

1 dl röda linsor
ca 100g rivna morötter
ca 100g riven palsternacka
en hackad lök
2 ägg

Jag började med att koka upp linsorna, inte så att de blev allt för mjuka då de bara trillar sönder. Sen blandade jag bara ihop allt i en bytta och kryddade en grund för alla biffar. Efter hand la jag till kurry eller vitlök till några av dem så att jag fick tre olika smaker. Jag tycker det kan bli lite tråkigt om biffarna ska smaka likadant varenda gång man äter dem.. Tänk även på att äggen är det som gör att biffarna blir fasta och inte trillar sönder så det är viktigt att inte skippa det, dock tror jag att det hade varit nog med 1 ägg eftersom dem blev ganska lösa att tillaga. 

Sen stekte jag bara upp dem en lång stund så att ägget verkligen stelnat rakt igenom och sen frös jag in dem så att mina föräldrar enkelt kan ta fram och värma till mig när dem själva ska äta kött, korv, köttbullar eller liknande.



Don't give up, It's just the weight of the world. When your heart's heavy, I will lift it for you

Nu är det dags att gå slingan så jag har min kvälls-prommis färdig också, den blir lite tidigare idag visserligen men jag ska ställa mig och laga mat nu snart också så den är färdig till päronen och syster kommer hem. Sov skit-dåligt rent ut sagt i natt med så efter maten vill jag bara kunna varva ner utan en massa att göra.

Se ya later aligators!


Sån mössa får jag ha nu när det är kallt och snöar ute! uuhööö



The vision that you glorify in your mind, the ideal that you enthrone in your heart - this you will build your life by, and this you will become.

Nu är man tillbaka i det gamla vanliga - skolrutinerna. Både skönt och inte skönt kan jag tycka, det blir såklart mindre tid till annat men det får man tåla. 

Kvart över fem ringde min klocka för morgonträningen, 45 minuter på crosstrainern och lite stretch på det. Jag har blivit sämst i Sverige på att stretcha så snart kommer jag väl vara uungefär lika vig som ett kylskåp, eller? Sen var det dags för frulle som idag bestod av havregrynsgröt med blåbär och en kopp te, yummi yummiiii.
Ikväll blir det troligen stallet, om där inte är allt för mycket skolarbete som jag glömt bort på lovet. Kom nyss på att jag har både en labrapport och ett samhällsarbete/uppgift som skulle varit inlämnat.. HELVETE, jag som trodde jag hade koll denna gången.





The one and only thing you need to do is to wanna do something.

Shit så fort veckan har gått... Har hunnit med så himmelens mycket att jag inte hunnit med att förstå att det varit lov, nu sitter jag här och har kommit fram till att det är skola i morgon - bra Amanda! Lovet har bestått av massa umgänge med familjen, mys med Felixen, umgänge med vänner, körtkortsplugg, skolplugg, matlagning och träning i maaassoorrr. Fast jag tycker nog inte det är jättehemskt med skolan, rutiner är A och O för mig så på det viset äre bara kanon. Plus att ju fler dagar av skolan vi går - desto närmre är vi att bli av med skiten!



Förresten tänkte jag dela med mig av mina fina veggi-biffar (bara för att jag är så stolt över mitt mästerverk) som jag gjorde nu på lovet. Eftersom jag inte äter kött blir det väldigt klöddigt när det är matlagningsdags och därför bestämde jag mig för att göra vegetariska biffar och bullar i olika smaker som päronen bara kan ta fram och värma när dem ska äta kött av olika slag. Invigde dem faktiskt ikväll och dem var rysligt goda, har inte ångrat en sekund att jag slutat äta kött (än så länge), äter ju trots allt kyckling fortfarande.

Är det någon som är sugen på receptet - eller vill dela med sig av egna vegetariska recept - hojta till!






It's a new day, push it to the limit.

Goder morgon, eller middag kanske jag får säga?
Nu ska jag återigen tragga om det fullkomligt underbara vädret, det finns nog 17 inget som får en på så bra humör som klarblå himmel och strålande solsken, någon som håller med?

Eftersom jag sovit hos min underbara moder i natt blev det självklart ingen crosstrainer utan i stället har jag utnyttjat det fina vädret och att vi har hovdala-fälten en kilometer ifrån huset och tagit en morgon-prommis på 2½ timme. Jag hade utan problem kunnat promenixa ännu längre eftersom vädret är så bra men det är där inte tid till idag. I eftermiddag händer hemligheter, ooppa vad taggad jag ääääär!

Nu sitter jag med en skål havregrynsgröt och äpple kryddat med massor av kanel plus en kopp te som vanligt och ska strax hoppa in i duschen för att göra mig i ordning inför dagens absoluta höjdpunkt. Jag har så sjukt höga förväntningar och vill verkligen detta så jag hoppas att det går vägen för mig nu, det hade varit lovets absolut bästaste händelse i så fall.




Here comes the sun, dududu.

Ångrar verkligen inte att jag tog cykeln! Vädret var sjukt skönt och solen sken på mig hela vägen och trots att det blåste en del så tog det faktiskt bara en halvtimme. Nu har jag och mamma ätit kycklinggryta med ris och jag har en äppelpaj i ugnen + negerbollar i kylen. Efter denna dagen/veckans träning förtjänar jag verkligen min gottisdag. Det bär även av på party ikväll, men Amanda ska vara nykter!




You are the only problem you will ever have and you are also the only solution.

God dag puddingar!
Den traditionella morgonträningen är avklarad - 60 minuter crosstrainer och sen lite mesig träning för magen (jag får väl erkänna det antar jag). Dessa tre senaste dagarna med 60 minuters morgonförbränning har tagit, det känner jag! Har träningsvärk som tusan i benen och ibland känns det som att dem ska sluta bära mig (typ som om mina ben var spagetti) och vet ni vad? JAG ÄLSKAR DET.

Träningsvärk är en helt underbar känsla tycker jag för då vet man att man har ansträngt sig mer än vanligt och att träningen faktiskt har gjort nytta. Jag brukar ju inte köra en timme på morgonen, bara ibland när jag känner att jag har tid och lust men nu när det är lov har jag passat på att tuta och köra. Plus så gick jag ju miste om två träningstillfällen när jag var hos min syster så jag kompenserar det lite nu.

Efter träningen åt jag havregrynsgröt (på fiberrika havregryn såklart) med varma jordgubbar till. Självklart använder jag inte sylt eller något sånt utan jordgubbar vi plockat själva som jag tinar upp, detta är av den enkla anledning att undvika allt onödigt socker. Det är ett riktigt bra tips på frukost från min sida dels eftersom det innehåller långsamma kolhyderater (de bra då alltså), det är grymt gott, mättar länge och är lätt att göra. Eftersom det går lika bra att använda mikrovågsugnen så tar gröten två minuter att göra, lätt som en plätt ju!

Nu ska jag ta och städa lite, plugga på skit jag måste få gjort och sen ska jag bege mig till min mor för mysis-kväll. Tror till och med att jag ska vara duktig och cykla dit när jag ändå är igång, jag vet inte riktigt hur långt det kan vara - men runt 8 km? Det tar lika lång tid som att hålla på och kludda med tåg/bussar, jag får mer motion, är gratis, miljövänligt och jag tvingas att även cykla hem i morgon. Perfa ju? Finns inget negativt alltså är jag kass om jag mesar ur nu, känn ingen press Amanda! Spagettibenen klarar det nog!




BEHÖVER ER HJÄLP NU!

Är det så att blogg.se strular eller det är bara min blogg som har gett upp hoppet?

Det kvittar hur jag gör och ändrar/fixar designen men ändå kommer hela sidospalten sist på sidan och det är något som bara blivit av sig själv.

Är det bara jag som ser det såhär eller det är ni också?

Pleeaase hjälp mig och svara på detta så jag kanske kan få ordning på kaoset.

Tack alla fina.



Progress is impossible without change and those who cannot change their minds cannot change anything.

Medans pappsen och dem andra beställde pizza gjorde jag och Angelica i stället varsen kalkonsallad/tallrik. Eftersom jag inte äter kött tycker jag inte att pizza lät tilltalande alls och sen är det fruktansvärt onyttigt till råga på allt. Det är riktigt skönt faktiskt att man har fått sån diciplin på sig själv nu att man tackar nej till pizza och i stället knaprar i sig en kalorisnål sallad, me like!

Min sallad är den högra och bestod av:
isbergsallat
kantareller
kalko
majs
gurka
avokado
vitlöksdressing

Syster min hade tomat och paprika också men det tycker jag är blääääh. Så nu, efter en nyttig och god kvällsmat ska jag och min andra kära lillasyster ut och ta kvällsprommisen innan det är dags att hålla helg. 

Måste bara tillägga att jag INTE orkade äta upp denna bamseportionen, höll ju för fasen på att spricka..


Man vet aldrig om det råkar slinka ner godis ikväll, hoppas verkligen att jag kan hålla fingrarna i styr! hehe



I believe I can fly, I believe I can touch the sky.

Satan i gatan vad jag flög i backen idag, eller leran får man kanske säga?
Felixen och Mitch fick ut och springa på åkern/i hagen i dag och det började med att Felixen glädjebockade lite (Observera att Babbisen aldrig någonsin gör sånt, om där inte är kor det vill säga) men det var bara så lite så där satt jag kvar. När vi skulle fatta galopp kanske tredje gången var det dags för ett riktigt ryck och enligt Linnéa, det gick för snabbt för att jag ska minnas vad som hände, så sparkade han back-ut något så in i helskotta och bom så satt jag i gräset som självklart var ganska blött. För er som rider vet ni att 500 tankar hinner gå genom huvudet på de få sekunderna och det jag tänkte var: jahopp, nu springer väl den smidiga klumpen över mig och sätter av i galopp hemåt. För Felix är verkligen inte smart och verkligen inte smidig, men oj så fel jag hade! Jag tittar bakom mig och vem står där och ser superdupermegasöt ut och bara väntar på att jag ska hoppa upp igen om inte mitt älskade hjärta? Han stod verkligen helt still, superlugn och undrade nog mest när jag skulle hoppa upp så vi kunde busa vidare. Eftersom jag inte slog mig ett dugg utan bara blev lite geggig hoppade jag upp direkt och händelsen var som vanligt redan bortblåst ur Felixens skalle, hur lugnt som helst skrittade vi vidare och sen fick han galoppa av sig lite till. Och ja! Han försökte bannemig bocka igen, men denna gången gick det inte vägen ;)



Precis här var det vi busade idag!



You can close your eyes to the things you do not want to see, but you cannot close your heart to the things you do not want to feel.

Morgonträningen avklarad vilket blev 60 minuters crosstrainer idag igen. Frukosten bestod av kesella, kanel, müssli med nötter och frukt och äpple + mitt te som vanligt! Presterade dock inte lika bra idag som jag gjorde igår - men man kan ju inte ligga på topp alltid?

Nu ska jag bege mig mot stallet och ta ut Prinsen en runda i skogen tillsammans med Mitchen och Linnéa, vädret är helt underbart så det kommer bli kanonbra! Har jag ork och lust ska jag ta Lanza en runda också, vi får väl se sen. Känns i alla fall riiiktigt skönt att ha en Fredag helt fri från planer, fasiken vad lugnt jag ska ta det ikväll.

Förresten, kolla så inklippt äpplet ser ut! Det är nog bara för att det är halvt, haha.




I hate how much I love you boy, I can't stand how much I need you.

Efter en väldigt lyckad dag i stallet ska jag bege mig vidare till Hässlecity för teorilektion och käk. Idag satt jag upp på Lanza och skrittade även några steg - på hennes eget bevåg och hon var varkligen hur lugn och super som helst. Både jag och min syster var riktigt nöjda med henne och tycker att hon skötte sig fantastiskt! Hon är ju en fantastisk individ och faktiskt ganska lättarbetad om man bara tar henne rätt. Man kan ju undra varför Felix är så himla bäst när han har en så bra mamma? Naj, inte alls!

Sen tog vi även ut Pringlan en runda och lät henne bekanta sig ytterligare med sadel, hon har haft det på sig innan visserligen men all träning är viktigt så att de får in rutinen. Där var det heller inga problem oavsett hur mycket jag riste och förde oljud. Duktiga pållar!

Sist men inte minst var det dags för träning och då fick lillasyster faktiskt ta Prinsen idag och så tog jag Bobben. För Angelica och Felix tyckte jag faktiskt att det gick riktigt bra, han skötte sig och var stundvis riktigt fin. För mig och Bob gick det inte lika bra av olika anledningar, det var absolut inte hans fel i alla fall så jag packade ihop och gick in. Mitt humör och hur jag är ska inte gå ut över hästen enligt min åsikt.




People often say that this or that person has not yet found himself. But the self is not something one finds, it is something one creates.

Fy 17 vad skönt det var med morgonträning igen! Somnade med en sjuk huvudvärk och vaknade med samma skit och något säger mig att det är för jag inte tränat som jag fått ont i huvudet, jag har verkligen aldrig ont i huvudet men så fort jag missar för mycket träning får jag de. Jag som inbillar mig eller kan det verkligen vara så?

Det blev i alla fall en timmes crosstrainer med bästa resultat både distans, kalori och prestations-messigt. Man blir så himla taggad när man ser att all träning gör skillnad. I morgon funderar jag på att dra ut och springa i stället, vädret är helt underbart idag och jag hoppas verkligen att det håller i sig till i morgon. 

Nu har jag precis intagit en av mina absoluta favorit-frukostar: mitt nyttobröd med ägg och gurka + en kopp grönt te och är redo att bege mig ut till stallet för massa pyssel och ridning. Ikväll blir det teorilektion på körskolan och efter det ska jag och bästaste, underbaraste vän ut och äta. 

Och: ut och nyttja vädret med er nu. Det är nästan 10+ och solen skiner, finns ingen anledning att sitta inne och få ett fetare arsle bara för att många har lov ;)

Ha det fint allesammans så hörs vi sen, pösss.





I'm so tired of turning and running away.

Jag älskar nog denna dagen superduperjättemycket!

Har hunnit med så sjukt mycket saker, bara bra saker dessutom. Det enda negativa var att jag åkte hem från syrran, men men. Nästa vecka anfaller jag igen! Började morgonen med en dryg timmes promenad med Noel i barnvagnen och Nicki i kopplet innan det var dags att ta tåget mot Hässlecity. Väl i stan pluggade jag faktiskt körkorts-teori medan jag väntade på en sak jag skulle göra som jag inte vill ta upp här fråns jag har mer besked (helst positiva, oooh secretssecrets), sen gick jag och mormor och tittade efter en ring till mig och tog även en fika.

Väl hemma blev det mopeden raka vägen ut till stallet för mys med min prins och även en stunds skrittarbete i padocken. Eftersom padocken fortfarande har sina isfläckar skippade jag traven och tränade istället flytt i sidled (oojoj vad svårt Felixen tycker att det är) och så böjde vi och ställde en massa. Faktiskt så var han riktigt samarbetsvillig trots det pissiga vädret och flyttade sig nog som bäst hittills. 

Nu ska jag ta och sova tror jag, mitt huvud kommer att sprängas i 508 bitar annars känner jag. Japp, det är synd om mig!

Godnatt alla fina (och fula).



oooppa, måste bara tillägga en sak. Vet ni vad hemma betyder? jooo: CROSSTRAINER = träna träna träna. Gud vad hyper jag är, men paus i två dagar för mig är som att stänga in en flock apor i en bur för länge, klättrar på väggarna med andra ord.



And ones again I fell.

Och så här har min dag sett ut: nördade Madagaskar på ps3 ett ganska bra tag, tills min nacke gjorde lika ont som en böld i röven. Sen var det dags att lämna Flisan i stan, min fina flicka, och på samma gång handla inför bakdags och lite annat krims som behövdes.
På tal om bakdags har jag varit himla duktig idag tycker jag! Syster ser ut som en padda just nu och har väldigt ont i ansiktet, tro det eller ej så tycker jag faktiskt lite synd om henne, och därför har jag ställt mig och bakat kladdkaka, lagat mat och nu har jag en äppelpaj i ugnen. För oss blir det inte semlor, för oss blir det annat gott(godare). Förresen så blev min mat sinnessjukt jävla god - kycklinggyta och ris, är riktigt stolt över resultatet vilket syster min också blev.


Nu ska jag gå och kolla till pajjen och fixa resten inför fikan. Vi hörs i senare, eller kanske i morgon.
HA DET GÖTT HAJ!



After a hard day of basic training, you could eat a rattlesnake.

God middag!
Uppdaterar lite sent med tankte på att  jag faktiskt var uppe redan vid nio i morse. Jag och Noel har varit ute på en timmes morgon-prommis i vinterslasket med Nicki, eller Slicki som Jeanette säger. Förutom att det var fruktansvärt blött och slaskigt var vädret faktiskt himla skönt att vara ute i. Väl hemma käkade jag och Lilleman en god frukost tillsammans som bestod av ägg, tee, proviva och rån, banan + cherious till Noel. Eftersom jag är lite gnällig och helst slipper äggulan gjorde vi en liten deal - Noel käkade äggulan och jag åt äggvitan! Bra man har ett litet matvrak vid sin sida ;)



@ sister and the gangs place.

Éfter taco-mys med syster och mina fina syskonbarn ska jag unna mig liiiite glass och proviva. Eftersom jag inte äter kött (bara fågel) eller vitt bröd körde jag min egen version av taco - tacokryddad, tärnad kycklingfilé i en skål med alla tillbehör förutom ost. För er som undrar är det tre veckor sen jag valde att sluta äta kött och ungefär lika längesen jag slutade att äta vitt bröd och undvika pasta och såna icke-bra saker enligt mig.
På tal om icke-bra saker ska jag gå och hämta lite glass nu innan den smälter. Ha en bra kväll allesammans så säger vi godnatt här.



dag 3 - åtta sätt att vinna mitt hjärta

Jahopp, då ska man dela med sig av åtta sätt som man kan vinna mitt hjärta.. Sjukt svårt att säga bara sådär tycker jag eftersom det egentligen inte går att säga sådär rakt av! Allt är så individuellt och olika hela tiden men låt oss säga såhär: detta Blir liksom lite "drömmen" och kanske inte så realistiskt, mest så ni inte ska tro att jag är helt bakom flötet... Men som sagt, jag är en ganska ytlig människa och anser att utsidan ger insidan en chans - hårt men sant. Det bästa är dock att vi ALLA har olika smak och faller för helt olika saker, alltså tycker jag inte det är alls fel att säga på det viset. Även en personlighet visas utåt till viss del! Men som sagt:

- du måste vara kille, för mig självklart.
- var dig själv, faller man inte då är det inte meningen att man ska falla alls.
- visa alltid din kärlek/uppskattning oavsett omgivning och människorna omkring, en kille som "väljer sina tillfällen" är skit och ingenting att ha.
- en härlig humor, killar som är enkla att prata och skratta med är sjukt viktigt.
- muskler (ooch nu kommer vi till det ytliga), jag älskar muskler och vältränade killar - det är så jääävla mummsig.
- spela gitarr, jag är galen i musik och killar som är musikaliska är ett stort pluss i kanten.
-våga hitta på saker, att alltid "titta på en film" har blivit ganska lame och känns så flera år sen.
- artighet och mognad! Killar som kommer hem och undviker ens föräldrar till det yttersta är bara pinsamt och gör mig så jävla förbannad!

Men som sagt, var er själva och nu menar jag killar som tjejer. Det finns någon för oss alla där ute och det går aldrig att säga hur en kille/tjjej ska vara för att var så kallt rätt eller fel. Personligt charm är det bästa. Som jag brukar säga faller jag för DET hos en kille och DET kan man aldrig veta vad det är. Det är bara det och det märker man när man ser det.. Rörigt, men sant. Det är nig bara jag själv som förstår det där och det är är min egna lilla finess, alla har vi olika såna. Det bara kommer av sig själv och man kan aldrig någonsin veta när, det är de som är det bästa! För när man hittar det, då är man fast.



If I could make you understand how much I love, and really need you.

Prinsen fick ut och springa lite idag, även om det var minus så fungerade vägen stundvis bra och det blev en lyckad runda - bortsett från att jag trodde vi skulle dö under ungefär en minut. Någon dum jävel släppte ut sin hund lös, trots att dem sätt mig och såklart skäller den och springer efter Felixen. Vad gör mitt hjärta då tror ni? Jo, får rent frispel och sätter fullfräs-galopp nerför en isig backe - tacka gudarna för broddade fötter säger jag bara. Eftersom Felix är ganska trög så lugnade han sig fort och glömde helt bort vad som hänt, det är fördelen med att han inte är allt för klyftig - problemen försvinner lika snabbt som dem uppstår. 



Väl färdig med uteritten och allt pyssel tog jag och Linnéa in Pringlan (Linnéas ponny) och Lanza (Felix mamma) som båda ska ridas in. Lanza har dock väääldigt många fler år på nacken så hon har inte alls samma lugn som Pringlan har men jag är ändå nöjd med det lilla! Vi hängde lite, tjoade och viftade lite och det gick faktiskt väldigt bra. Linnéa tilll och med satt upp och skrittade ett varv på den fläckiga - det tyckte jag var superbra! Nu kan det bara fortsätta framåt sakta men säkert.






Tears are words the heart can't express.



JAG ÄLSKAR ATT JAG ÄR SÅ MORGONPIGG!
Sitter och vilar benen lite efter en 45minutare på crosstrainern, har kört 6o min två dagar i rad nu så jag tänkte att jag kanske kunde få vara liiite lat? Har även intagit go-frulle som bestod av kantarellomelett - och nej den ställde jag mig inte och gjorde nu! Det var rester från någon annan dag, hehe.

Nu ska jag bege mig till stallet så att jag förhoppningsvis hinner med Lanza också en runda (Felixens mamma, för er som inte visste det) och sen ska väl Mitchemannen och Babbisen få ut och leka av sig lite nu när snön fiiiinnnaaallllyyyy försvinner.

Hörs senare, ha en underbar dag!



Not until we are lost do we begin to understand ourselves.



En trött och uttråkad Amanda roar sig - första alternativet var nästan lite najs. Bara för att det är så min riktiga hårfärg ser ut (ungefär) och den har jag ju bara i halva håret nu, ser lagom lustigt ut men snart har väl skiten växt lite till så jag kan klippa av de!

Den ljusaste var också ganska grym, blir nästan så på sommaren. Man blir lite sugen på att färga håret men icke sa nicke! Har jag klarat mig i över ett år nu så klarar jag mig lite till.



Every little second is time.

Jag har bannemig inte mycket att säga idag känner jag.. Började morgonen med crosstrainern som vanligt, det blev 60 minuter avklarade trots att jag mådde illa som en gris eftersom magen fortfarande kändes fullproppad från gårdagens godis. Efter det begav jag mig ut till stallet till min älskade babbis och mös en himla massa för att sen rida ut en runda. Gissa om han var glad när där var grusväg så det till och med gick att galoppa fooort? Hoppas verkligen att plusgraderna håller i sig nu så att Felixen kan få komma igång ordentligt igen, vintern har tyvärr gjort att han fått stå lite mer än vanligt.

Väl hemma har jag bara tagit det väldigt lugnt och snart ska vi käka kalkonmiddag med familjen, eftersom jag fortfarande äter fågel går detta bra för min del också. I morgon bär det av till storasyster för mys och sova-över-dags antingen i en eller två dagar. Då passar jag även på att klämma in min vilodag som jag helt hoppat över denna veckan, har haft motivationen på topp så den har helt glömts bort. Dock är vila sjukt viktigt så jag har inget annat val än att välkomna den, det får bli en låååång skogspromenad med barvagnen och vovven i stället!





So I'm dropping my guard, Here's your chance at my heart.

I'm strong enough
I've always told myself
I never wanna need somebody else
But I've already fallen from that hill
So I'm dropping my guard,
Here's your chance at my heart and

Oh, no
My walls are gonna break
So close
It's more than I can take
I'm so tired of turning and running away
When love just isn't safe

Everything you want, but it's everythiung you need
It's not always happy endings
But it's all the in-between
It's taken so long, so long to finally see
That your love is worth the risk
Oh, no
My walls are gonna break




gåshud.






dag 2 - nio saker om mig själv

  1. Jag hatar att sitta still, det måste helst hända något hela tiden och jag vill vara överallt och ingenstans på exakt samma gång.
  2. Jag har en bästaste vän och det är Disa, hon känner mig nog till och med bättre än vad jag själv gör.
  3. Jag är sjukt pedant och ordningsam, mitt rum är aldrig stökigt och skulle det råka bli det får jag panik.
  4. Jag är beroende av att träna.
  5. Jag älskar choklad, godis och kakor på samma gång.
  6. Felix betyder mer än i princip allt för mig och jag vet inte vad jag ska ta mig till den dagen han blir såld.
  7. Jag handlar aldelles för mycket av skor, kläder och väskor - i alla fall enligt pappsen.
  8. Jag är vegetarian.
  9. Jag älskar barn och längtar tills jag ska ha en bäbis.
Jahopp, 9 snabba saker om mig. INTREEEESSAAAANNNT, AIIGHT?

Övertrött - japp. Godnatt!





In order to change we must be sick and tired of being sick and tired.



Nu är morgonträningen på 60 min crosstrainer avklarad och även en gofrulle intagen  - eller lunch kanske man får säga? Var som sagt lite sen upp ur sängen idag, men vila är viktigt och nu är det helg! Frullen bestod av mitt hembakta nyttobröd, en massa keso och gurka toppat med citronpeppar och så klart en kopp te.

Idag är det lördag vilket betyder gottis-dagen. Den är verkligen förtjänad efter både dagens och hela veckans intensiva träning, detta går bra nu! Min kondis har nog aldrig någonsin varit på den topp den är nu och det ger mig så sjukt mycket motivation att fortsätta. Funderar på att hitta någon typ av löpartävling till våren, det hade varit riktigt kul. Målet nu är att kunna springa milen utan att vila och sen ska det resultatet bara fortsätta att förbättras, det lär ta tid men något att kämpa efter ger en bara mer motivation!

Nuu ska jag åka iväg med the family och senare bär det av till min mor och sen ska jag träffa lite vänner i eftermiddag/kväll. Vi hörst troligen senare!

Ha det fint allesammans och njut av helgen - share love to everyone!



dag 1 - tio saker jag vill göra innan jag dör

Det finns ju mycket man vill göra här i livet, men det som kommer upp i mitt huvud när jag hör orden " - tio saker jag vill göra innan jag dör " är:

  1. Äga min egna häst. Självklart är förhoppningen att detta skulle vara Felix, det är nog min absolut största dröm.
  2. Resa en massa. Jag vill besöka speciellt: New York, Ney Jersey, Italien, Paris, London, Kenya, Madagaskar och massa andra ställen.
  3. Ha bott utomlands och arbetat. Helst i New York eller någon stans i USA, eller kanske Nya Zeeland där min syster är at the moment?
  4. Flytta lååångt i från Skåne (det gör jag ju visserligen om jag flyttar utomlands) men nu menar jag flytta och bosätta mig, aldrig att jag tänker stanna i närheten av Skåne!
  5. Åka forsränning och såna galna saker utomlands, sånt som innehåller fart framåt och inte upp eller ner.
  6. Klappa ett lejon och krama en gorilla.
  7. Äga en fetingorm och en fetingödla.
  8. Adoptera ett Afrikanskt barn (helst från typ Somalien eller Kenya). Det viktiga är självklart inte hur barnet ser ut eller var det kommer ifrån - det viktiga är att jag ger en hjälpande hand på ett sätt som jag drömt om länge.
  9. Arbeta med att driva ett stort företag. Jag tror inte jag vill äga mitt eget, men jag vill vara den som driver det framåt - typ VD.
  10. Få se mina barn (maaax två ungar här) och barnbarn växa upp.
Som sagt, det var vad som kom upp i mitt huvud nu direkt. Jag precis som alla andra lär ju ändra mig när man ser vad framtiden har att ge. En sak vet jag i alla fall och det är att jag vill hinna göra så mycket som är möjligt innan jag dör, jag vill se vad livet har att ge - speciellt alla galenskaper. Ett tråkigt Svenssonliv är ingenting för mig, dock kostar det att leva gott och det kommer man att få arbeta för. Mitt motto är att hellre ångra något man gjort än något man aldrig gjorde, så varför tveka? JUST LIVE LIFE!








The past is history. The future, a mystery. The here and now is a gift. That is why it’s called the present



En pigg och glad Amanda, trots att det är engelsk-prov idag som jag inte har pluggat till. Skylla mig själv var det va?
Morgonträningen är i alla fall avklarad - 50 min crosstrainer och sen en blåbär/hallonsmoothie till frulle. Bästa starten på dagen kan bara ge bästa humöret! Aiiight? 

Ha en fin dag så hörs vi sen!



Don’t limit yourself. Many people limit themselves to what they think they can do. You can go as far as your mind lets you. What you believe, remember, you can achieve.



Det fick bli en kvälls-promme på en timme innan läggdags med -  5.5 km eller något blev det väl. Nu kan jag sova gott och ladda inför förbränning i morgon bitti! Ska bli så skönt med helg + lov nu eftersom mina sovrutiner hamnat efter lite, jag borde sovit för två timmar sen då jag är väldigt noga med att vila. Vila är riktigt viktigt om man ska lyckas med träningen. 

Sååå, nu säger jag godnatt till er alla!



Mums fillibubblan.



Gott mellis intaget!
Avokado med keso i hålet efter kärnan + valfri krydda och idag blev det taco-smak, en sked i handen och sen är det bara till och njuta. Avokado är ett superbra tips från min sida eftersom det innehåller mycket fett och bli inte rädda nu för att jag nämner fett, avokade innehåller nämligen det bra fettet som är viktigt att man får i sig av varje dag. Det finns tillexempel i fisk, avokado och olika nötter/fröer. 

Read yourself: (så slipper jag förklara)

"Den officiella inställningen är fortfarande att dra ner på mättade fetter till förmån för deenkelomättade fetterna och fleromättade fetterna: dvs. inta livsmedel som olivolja, avokadofet fisk, fiskleverolja, rapsolja, linfröolja, mörkgröna bladgrönsaker, nötter då dessa anses vara optimala fettintag för god hälsa.

Fett är det energirikaste näringsämnet för kroppen - det innehåller mer än dubbelt så mycket energi än kolhydrater och proteiner. De fettlösliga vitaminerna ADE och K är beroende av fett för att kunnas transporteras och tas upp i kroppen."

 

 

 

 

 

 

 





Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going.


dag 1 - tio saker jag vill göra innan du dör
dag 2 - nio saker om mig själv
dag 3 - åtta sätt att vinna ditt hjärta
dag 4 - sju saker du ofta tänker på
dag 5 - fem saker du skulle vilja göra
dag 6 - två favoritlåtar
dag 7 - en bekännelse

Nu ska jag precis som alla andra coola bloggare göra en veckolista and I will start to morrow!




och bara för att denna är såhär bra så blir det en video med!



CHANGED PLANS

Okej, jag kunde inte stå ut med att hoppa över crosstrainern så det blev en uppvärmning på 20 min för att sen kunna stretcha en bra stund i stället, stretch har jag blivit förbannat dålig på och det är ju minst lika viktigt om man inte vill vara stel som en pinne det vill säga. Ikväll blir det träning med Felixen i snökaoset, men det får gå lika bra ändå! Mitt älskade hjärta.







Happy birthday Amanda!

Amen ja tack, mer än gärna!
Då förväntar jag mig att någon snäll människa kommer med ett paket till mig den 29e April dådå? Den personen, eehm, får en stor kram?:D

GODNATT




Tried to swim and stay afloat.



Då var en timmes simning avklarat och jag hade nästa glömt hur härligt det är att simma.. Detta kommer verkligen att få bli en rutin i träningschemat, en dag i veckan ska jag i alla fall försöka få tid till det.

Man kan kanske undra varför jag tycker det är en skön träningsform när jag varenda badlektion i skolan under högstadiet hade (damdamdam, världens bästa ursäkt) mens?

Jo:
Det är avslappnande som tusan - varför jag tycker så vet jag inte
Det gör inte alls ont i min fot - jag har nämligen fått reda på att jag har hallux valgus
Det behövs många och stora muskelgrupper i hela kroppen
Det tränar både kondition och styrka
Det är inte slitsamt på kroppen - om man jämför med tex. löpning

och sen är ju bastun något man ser fram emot hela simpasset. Jag vet inte riktigt, men jag känner mig mycket mer "lugn och avslappnad" nu efter detta passet. 

AMANDA THE NEW FISH (titta på bilden om ni inte tror mig)



You will never leave where you are, until you decide where you’d rather be.

Nu har ett underbart gott mellis intagits: mitt nytto bröd, isbergsallad, keso 4% och gurka toppat med citronpeppar och såklart en kopp grönt te. Om några minuter ska jag bege mig bort till simhallen och simma en stund och sen blir det bastu en braaaa stund, extra sugen är jag nu när detta förbannade väder vägrar att försvinna. 



the best thing is that I for the first time can se the changes
when result's showing, I get more power to continue on - 
to never ever give up is the key
the key to get where you wanna be.



Good morning sunshine!

Morgonträning avklarad - 40 min på crosstrainern och ikväll blir det även en tur i simhallen. I morgon funderar jag på att lägga in en "vilodag" vilket innebär morgonpromenad istället för crosstrainer och sen Felixen på kvällen såklart. Men jag vet inte riktigt, gissar på att jag kommer bli alldeles för rastlös i så fall!

Ikväll kommer pappsen hem från England också så jag ska ha middag klar till dess. Ungsomelett med kantareller och baconstuvning till de andra köttätarna står på menyn. Eftersom jag slutat äta kött sen någon vecka tillbaka håller jag mig till omeletten!

Ooooch, pappi och C har säkert med sig Milka (världens godaste mest underbara choklad) med sig hem till mig och Angelica - fast det får vänta tills lördag i så fall! Om vi nu har sån tur så vi får ett, fast det brukar vi få så jag blir nog lite ledsen i ögat om inget annat....

Nuuu, är det skola. Fuck my life - big time!
PÖSS




I hate that I can't turn around, pretend that i don't care and walk a way with a smile on my face.



Hur glad blir man inte när ens vackraste prins kommer galopperande när man ropar på honom? Jag tror faktiskt han har saknat mig himla mycket också, det är ju klart att man saknar sin kärlek när man inte träffats på fyra dagar!

Det blev i alla fall en tur barbacka med fleecefilt i skogen och eftersom det är halt + risk för styltor blev det bara skritt och en del trav. Hjärtat mitt kommer bli såååhääääär glad när snön försvinner och han får springa på som vanligt igen. Jag är kanske lite väl larvig men när det kommer till Felixen är jag väldigt försiktig och riskerar inte att han skadar sig.

Väl hemma skulle Linnéa fortsätta pynta och fixa med sin sockerkaka som hon satte in i ugnen innan vi begav oss. Vilken pärla hon är i köket min "lillasyster"! Riktigt fina blev kakorna, hehe.... Tycker faktiskt att hon är väldigt kreativ och duktig :D




I think I'm dying a little bit right now.

Hade jag varit er hade jag kollat in http://richardsusaeg.myshowroom.se/, en sanslöst snygg kille som driver en fitness blogg. Okej, det kommer låta som att jag är rent besatt men på fullaste allvar är det nog den snyggaste killen jag sett i hela mitt liv (bortsett från min framtida man Olrando Bloom då). Snygga tatueringar, en grymt fit kropp och intressant innehåll i bloggen. Ta en titt, annars missar ni något!







My biggest love.

Boomchickawaaoaa!
Fy hundan vad jag är piggelin idag, fast mja, det var jag ju inte när jag skulle upp i morse. Jag var så hääär nära på att ge upp och skita i att träna men tillslut masade jag mig upp och avklarade 40 min på crosstrainer. Sprang och blundade lite halvsovande hela tiden och sen woops så hade tiden gått, alltid lika skönt när tiden går betydligt fortare än vad man tror. 

Ikväll blir det skogstur med prinsen, har inte varit hos honom sen i Torsdag av privata anledningar och jag känner mig grymt hemsk. Fast hjärtat mitt kanske tycker det varit skönt att slippa mig, vad vet jag?
Jag har inte tyckt det varit skönt i alla fall, det vill jag lova!





It's only the weak ones who gives up it all.



Det är helt sjukt vad jag är taggad på träningen nu för tiden! Känns skönt att faktiskt ha viljan för utan den kan man lika gärna slänga det i backen. Denna sommaren kommer nog faktiskt "beach-bodyn" som man alltid tjatat om att sitta där, om jag inte får något break någonstans och tappar lusten helt det vill säga. Inte en chans enligt mig visserligen, men man ska aldrig säga aldrig. 

I morse stod jag på crosstrainern som vanligt, vilket börjar bli lite drygt morgon efter morgon - tur att jag i alla fall har TV:n framför för annars hade jag väl dött av tristess (gnäll-amanda). Så, nu ska bara snön försvinna så att jag kan ut och löpa i massor, min nya pulsklocka kommer komma lagom till våren och det gör mig ungefär såhäääär mycket mer taggad!

Nog pladdrat, dags för skönhetssömnen och laddning av batterierna. Tagga morgonträning och skogstur med Felixen i morgon, som jag saknar mitt älskade hjärta!



One can not love without opening oneself, and opening oneself, that's taking the risk of suffering. One does not have control. -Isabelle Adjani



I watch the rain fall clean from the heavens
As the skies part open I search for a sign
But I don't mind if you don't mind

Collecting dust in lines on the pavement
In this sweet surrender
Running out of time
But I don't mind if you don't mind
[ Lyrics from: http://www.lyricsty.com/ron-pope-i-dont-mind-if-you-dont-mind-lyrics.html ]
I'm all right
I'm all right
I'm all right
I don't mind if you don't mind
I'm all right
I'm all right






Forever alone.

Godermorgon!
Jag och Cristel sitter här i skolan och diskuterar alla-hjärtans-dag, som enligt oss är en helt värdelös dag som vi hade kunnat vara utan. Okej, sanningen är kanske att vi känner oss ensamma, typ forever alone, men det är vår hemlis right?

Ajja, alla kära människor får ha det så himla mysigt i morgon då! Jag tror jag ska fira med mig själv, min syster och lite gurkdippa - det måste ju också räknas som något kärleksfullt? Alla-hjärtans-dag är en finfin dag tycker jag, men himla tråkig om man inte har någon att dela den med.. Som Cristel säger "jag tycker man kan visa sin kärlek varje dag" och jag tycker hon har sååhääär rätt!





When baking, follow directions. When cooking, go by your own taste.



2 dl havregryn (gärna fiberrika)
5 dl rågmjöl (jag anväder rågsikt eller dinkelmjöl)
2 tsk bikarbonat
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 tsk salt
½ l filmjölk (typ a-fil)
½ dl honung eller sirap

Börja med att blanda ihop alla torra ingredienser. Efter det tillsätter ni filmjölken och honungen/sirapen och blandar till en deg. Ni behöver absolut ingen matberedare eller något sånt, det går på 2 minuter för hand.

Sen oljar ni en form och strör i tex: ströbröd, rågmjöl eller dinkelmjöl - det bestämmer ni själva. In i nedre delen av ugnen på 200 grader i 60 min och wooollla:



GODASTE BRÖDET, som dessutom tar max 10 minuter att slänga ihop och som sen bara är att skicka rakt in i ugnen. Enkelt, snabbt och gott!

Ett tips är att inte försöka skära upp det när det är för varmt - det blir lätt lite "degigt" och går sönder då. Självklart är det godast att äta när det är nybakt, men vänta gärna tills det stått en stund. 

Och angående alla paranteser och alternativ: det är bara att välja och vraka vad ni själva anser vara godast. Jag har provat på två olika vis och båda har gett gott resultat. 

Nu säger jag godnatt, dags att samla energi till nytt träningspass och ny skolvecka!





Nothing burns like the cold.





Jag vet helt ärligt inte om jag kan påstå att jag uppskattar den här snön. Farfar hade i alla fall rätt med att den skulle komma, attsingen med! Jag som hade hoppats på att vintern snart var över och att plusgraderna skulle hitta hit. Och ja, jag hatar verkligen kyla. Fryser konstant och jag kan nog faktiskt säga att minusgrader, eller kallt väder över huvud taget, är något av det värsta jag vet. OOOH, försvinn nu!

Känner att jag klagar lite mycket nu, men vintern gör en verkligen deprimerad på riktigt. Syster var i alla fall duktig och skottade där ute så jag slapp, en filt framför brasan istället hade suttit fint i kväll.



Shame on him who gives up.

BÄSTA STARTEN PÅ DAGEN EVOR!
Det blev inga 40 minuter på crosstrainern, hör och häpna: det blev 80 minuter! Min stora fråga nu är var i sjutton jag fått min kondition ifrån? Är så himla stolt över mig själv att jag faktiskt lyckas, skam den som ger sig säger jag bara. Nu har jag ju kämpat i vad som känns som en hel evighet för detta, det går inte precis på två sekunder att bygga upp en hållbar kondition. Dock tror jag att detta passet var en engångs-grej som inte kommer att lyckas upprepas lika bra inom det senaste, men vad vet jag? Man ska ju inte se så negativt på saker egentligen. 

Sen blev det såklart gotte-frullen! Äggmacka med gurka och en kopp grönt tee. Finns verkligen inget godare att äta på morgonen, på riktigt. Jag ställde även mig och bakade ett bröd till som jag ska frysa in så jag har till senare, slänger in receptet senare idag till er som vill ha ett nyttobröd - eller till er som helt enkelt tycker det är roligt att baka bröd!

Nu ska jag ta tag i städningen här, det är Amandas städsöndag idag så hela nedanvåningen ska bli cleean och även mitt rum ska saneras lite. Vi höres senare, ha det gutt haj!





Dicks like you shouldn't even get girls attention.

Uppe med tuppen skulle jag vilja säga!
Enligt mig är "sova superduperjätte-länge bara för att det är helg" helt värdelöst. Sova bort hela dagen istället för att använda den till något vettigt? Nejtack.

Jag ska börja med crosstrainern i alla fall 40 minuter och avsluta med lite styrka för mage, rygg och rumpa. Efter det är det dags för dagens godaste mål - frukost! Igår bakade jag ett nytto-bröd vilket det troligen blir en skiva av med ägg och gurka på, yummi-yummi. Kan kaske bjuda på receptet sen om jag är riktigt snäll ;) Jag äter som sagt inte bröd längre av "kolhyderat-skälet" men detta brödet kan jag faktiskt unna mig så här på helgen.

Se ya later allesammans, ligg inte och lata er hela dagen nu!





When people hurt over and over again just think of them as sandpaper, they may rub and scratch you painfully but you end up smooth and polished, while they end up useless.



En lagom trött Amanda har funnit motivationen till att blogga igen! Vill ni läsa om framför allt träning, hälsa och hästar så är ni välkomna. Okejrå, det är ni väl ändå men om ni kommer tycka att innehållet är så himla roligt vet jag inte ;)

Gottegrisen som jag är har bestämt att kakor och godis endast får intas en dag i veckan, vilket inföll lördag denna veckan. Crosstrainer-passet i morse på 60 min, 2 mil och över 750 kalorier kan jag tycka kompenserar det ganska bra. Nu är det dags för läggdags också, upp och träna i morgon som vanligt! Tror jag ska ta och köra lite styrka också efter crosstrainern, får se lite vad jag känner för i morgon. En sak är jag säker på i alla fall: jag vill ha vår NU så att löparskorna och pulsklockan kan få komma på, fy fanken för dessa minusgrader.

Godnatt!





As soon as I promised myself that I wouldn't fall for you again, I fell


401981_3292616519282_1383847500_3336947_1230007739_n_large
429590_318805941490397_307796599257998_818935_504728504_n_large
Tumblr_lywwp7uiwp1qieq9mo1_500_large
www.weheartit.se



hello there!




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!