GOTT NYTT ÅR




I really like the change.

Lagom taggad inför nyår, i morgon smäller det! Det ska självklart tillbringas med världens bästaste vän, kanske med lillsyrran och sen med andra goda människor. Bjussar på lite bilder från förra året och kom nyss fram till hur mycket jag förändrats sen dess. Jag påstår absolut inte att jag var tjock då, so don't get me wrong! Men jag hade en hel del "gömt" fett då som jag inte har nu. Klänningen jag har på mig på bilden minns jag satt tajt som attsingen, nästan så brösten satt där dem inte skulle men nu, nu sitter den för löst. WOOPPA, glad man blir?
Men men, nattinatti med er. Vi syns i morgon!




Det är lätt att man glömmer varandra, det är lätt att man drömmer om annat.

Tjenixen!
Min dag har börjat lite lagom kaosat. Eftersom jag inte var ett dugg pepp på att crosstraina i morse så bestämde jag mig för att dra ut och springa en runda i stället, vädret är toppen idag och springa är så mycket händelserikare än att stå innanför fyra väggar och trampa på en crosstrainer. Men såklart sticker syrran till stallet medans jag är ute och låser varenda dörr i huset så att jag inte kommer in, utan telefon och nycklar är ett sånt läge rätt hopplöst. Så jag begav mig till grannen, fick låna telefonen och lyckades komma ihåg pappas nummer (har nyss lärt mig det) och sen fick jag springa vidare till hans jobb för att hämta en nyckel. Om man ska se det från den positiva sidan fick jag i alla fall en extra springtur.. Dock hinner jag inte med felixen idag innan jag ska till tormestorp som jag tänkt mig egentligen, det blir jag ungefär såhäääääääääär irriterad på, fast samtidigt har han gått bra i några dagar nu så han kan få vila en dag utan att det gör något. 

Mitt hår ser lagom lustigt ut på denna bilden men jag lyckades hålla vad jag lovade mig själv - inte färga håret en enda gång under 2011. Snart har skiten växt ut så jag kan klippa av det igen!


Dagliga frukostbilden - äpple, äpplejuice, knäckemacka med keso, sallad och solrosfrön. Har hunnit få i mig två koppar grönt te idag också, en innan jag sprang och en efter.



Du var allt jag någonsin önskat mig

Hallådär mitt i natten!
Idag var jag ute med Felixen barbacka en runda i skogen eftersom han gick lite tyngre igår, mysigt hade vi det må jag säga! Kom på också att jag lovat göra en videoblogg om mig och ridningen så jag ska ta tag i det snart - jag lovar.
Väl hemma åkte jag vidare till tormestorp och sen hängde jag med på raketuppvisning och fy för helvete vad jag blev pepp inför nyår, helt sinnessjukt. Dessvärre vet jag inte ens vart jag ska hålla hus än eftersom våra planeringar gick åt skogen - omplaneringen sker i morgon and I promise this new year will be amaaaazing! TAGGASLIPS DISA, eller vad säger du?

oooch, så här såg jag ut idag om det är någon som bryr sig ;)

Skinnjacka - Topshop
Kofta - H&M
Väska - H&M
Boots - Skopunkten



It's only you who decides if you will make it or not.

  • Morgonträning - CHECK
  • Frulle - CHECK
  • Skogstur med Felixen - On my way there
  • Till tormestorp och jubba - Efter stallet

Omelett på ägg och vatten & kaffet det smakar faktiskt inte så illa längre!



I guess it's pretty clear who's the only one for me.

Godkväll!
Eftersom pappa och C kom hem från England idag så bestämde jag och lillasyster oss för att ha en fin middag färdig när dem kom hem. På border serverades kycklingsallad, pasta, vitlöksbröd och turkisk yoghurt. Dock skippade jag både pastan och turkiska yoghurten och ersatte det med keso, varför undrar ni då kanske? Pasta innehåller snabba kolhyderaterna och därför försöker jag att undvika det så mycket det går, långsamma kolhyderater är bättre eftersom dem påverkar blodsockernivån långsammare och under en längre period istället för att ge en "snabb kurva uppåt". Och ja, keson den är helt enkelt kaolrisnålare än vad yoghurten är. Nu blev det matsnack igen, ska ta mer om det i ett annat inlägg, det var ju faktiskt Felixen jag tänkte berätta om nu.. 

Felixen var hyfsat fin idag. Jag försökte rida genom honom och få honom loss från handen eftersom han har en tendens att hänga sig där när det blir för jobbigt och han inte orkar arbeta själv, typiskt hästar som inte har kunskapen och orken att bära sig själv. Efter en stund gick han bra och mot slutet gick han faktiskt riktigt fint utan att jag behövde hjälpa till särskilt mycket. Galoppen var där emot jobbig men underlaget i padocken är tungt som sjutton så jag vill inte kräva att han går i form där inne än. Efter passet mös vi rundor lite och tränade på våra tricks vi kan - på två av bilderna ser ni buga och kramas, dem andra två är bara mysbilder.




Världens snällaste och mest underbara varelse.


En liten kram är alltid mysigt, stretching och kel på samma gång är kanon.


Här är prinsens väldigt graciösa bugning, det tar sig sakta men säkert!




You have failed only when you quit trying. Until then, you're still in the act of progression. So, never quit trying and you'll never be a failure.

Guten morgen, eller god middag kanske man får säga?
Morgonträningen är avklarad, 20 minuter på crosstrainern och styrka för mage & rygg blev det idag. Just nu sitter jag och äter frukost vilket består av ägg & gurkmacka samt en kopp kaffe. Egentligen hatar jag kaffe men jag har bestämt mig för att jag ska lära mig tycka om det. Och jag antar att det låter helt stört att tvinga sig tycka om något bara så där, men kaffe är ökar förbränningen och jag använder mig av alla såna småknep som går att hitta med tanke på att jag är pretty träningsgalen. Grönt te är också en sån sak som jag lärt mig tycka om tack vare träningen och det dricker jag numera minst en kopp om dagen och tycker det är gott!

Någon som har fler tips för att förbättra träningen/öka förbränning/öka ämnesomsättning?
Om ni vill kan jag skriva ett inlägg senare om träningen och hur jag tänker och vad jag använder för knep, thats all up to you to decide. Släng in en kommentar om det är intressant!




Säg det till alla jag e på väg, det finns ju så mycket att se.



Har nyss kollat på björnbröder med the boy next door, bara vi som tycker att älgarna gör typ hela filmen eller? Jag tycker i alla fall att den är gryyym fast att den är sorglig, men sen älskar jag också animerade filmer och har lätt för att gråta till det mesta, hehe.. Är ganska sugen på att starta tvåan nu men jag borde egentligen sova så vi får väl se hur det blir me det.
I morgon ska jag ut till min Prins och mysa lite, saknar honom som en galning fast han bara vilat en dag.



Tomorrow will bring joy and become a change.


Det som blev köp idag var underkläder, doftljus och strupmbyxor och det på bilderna:
Brun väska, oxröd kofta, grå polotröja, beigh polotröja - H&M
Svarta pumps - eurosko





I'm sorry, begins the healing.

Himla tur att pappa inte är hemma för han hade nog slagit ihjäl mig om han såg alla påsar jag kom hem med idag! Brukar vara ett himla gnällande om att man är en shopaholic så fort man kommer hem med något nytt...
Visar kanske bilder på vad som finns i påsarna sen, om jag har ork att ta kort det vill säga.



A real friend is one who walks in when the rest of the world walks out.



Nu sitter jag & bästa vän proppmätta i soffan och ska titta på skräckis, självklart hoppas vi på att bli superduper rädda. Äre någon som sett comming soon förresten? Det är den filmen vi ska titta på nu i alla fall, hörs seeeen!



Dagens hata: gulliga människor.



Dagens vill ha
:
felix.
Dagens klädsel: just nu - myskläder.
Dagens smink: nothing.
Dagens frisyr: hängande och slängande - ofixat.
Dagens händelse: Felixens och min skogsrunda.
Dagens låt: Near to you - a fine and frenzy.
Dagens planer: äta taco med syster och världens absolut bästaste Disa.
Dagens saknad: kärlek.
Dagens drog: music, as usual.
Dagens längtan: nyår och fest.
Dagens köp: tacogrejjer.
Dagens humör: glader, förutom min huvudvärk.



Everything will be all right in the end. If it's not all right, then it's not the end.

Hola señoritas!
Jag är verkligen inte så glad som jag ser ut att vara... Hör och häpna, jag har huvudvärk och har haft sen jag la mig i går kväll! Jag har verkligen aldrig huvudvärk men nu passar det att knacka på dörren, jag hoppas verkligen inte jag blir sjuk nu för det har jag inte tid med på jullovet, hehe. Sen hatar jag att ta onödiga tabletter, äter verkligen inga såna här smärtstillande och sån skit om det inte behövs, är lite som far min på den fronten men just idag tillät jag mig faktiskt att ta två alvedon.

Jag ska nog bege mig ut till prinsen en runda och skritta ut lugnt en sväng i skogen, finns det något som läker mig bättre än tabletter så är det ju lille Felixen! Även om min huvudvärk inte försvinner av det så mår i alla fall jag bättre av min underbara älskling, tänk hur ett djur kan betyda så mycket och faktiskt lysa upp min dag på noll och ingenting. 




Today I made my self a promise, A promise I will make it.




Lilla hjärtat varför står du bara där o ler, vad ska jag göra för att du ska se?




A chief cause of failure is when we give up what we want most for what we want this moment.

ajajaj min roompa!
Felixen skulle få hoppa över en liten stock som låg för vägen idag men i samma ögonblick som han lyfte benen och var påväg över ångrade han sig och totaltrillade och gick omkull framför stocken. OKEJ, detta lät mycket mer blodigt än vad det egentligen var... Men, jag trillade över halsen och över på andra sidan med rompan rakt i marken.  Fast jag lyckades hålla kvar i tyglarna så min älskling inte fick för sig att springa hemåt efter han rest sig, det värsta jag vet är när hästarna kommer lösa och springer hem. Den paniken och rädslan man får för vad som kommer att hända dem på rallybanan hemåt är nog den värsta som finns. 

Ingen av oss skadade sig i alla fall, huvudsaken är att min bäbis förblev hel.. Mig själv skiter jag verkligen i i såna lägen. Faktiskt så reste sig Felixen bara upp igen och tittade på mig som om jag var rent knäpp i skallen som låg där och undrade nog mest bara vad som hänt, han är ju trots allt ganska trög. Men vi fortsatte uteritten hemåt med Linnéa och Mitch och resten av resan gick tryggt och bra, förutom att vi var nära att stöta ihop med kossor men det lyckades vi springa i från! Felix är verkligen grymt rädd för kossor och jag orkade inte ta den fighten i dag, haha. världens knäppaste men bästaste häst <3


världens finaste, världens vackraste, världens underbaraste, världens bästa, världens härligaste, min andra halva, min prins.



Vad tycks om den nya designen?

Den  lila varade inte så himla länge, men jag kände att det blev för mycket färg och plåtter för att jag skulle trivas med det. Jag vill ha det enkelt med så lite färg som är möjligt. Så, vad tycks?




The best of all gifts around any tree: the presence of a happy family all wrapped up in eachother.

Julfirandet är i full gång och jag och min älskade systerdotter sitter och kollar på kalle anka just nu, resten av ungarna tyckte tydligen det var för tråkigt så dem har gått och lekt någon annan stans. Visserligen tycker jag inte att kalle anka är superroligt egentligen men det är känslan som är den viktiga, att man faktiskt tittar på det varje år även om man vet precis vad som händer.

Nu ska jag slita mig från datorn också, ville bara ge lite uppdatering så det inte är helt tomt här. Hoppas att ni alla har världens bästa jul för det ska jag ha även om min familj är splittrad på hur många håll som helst i år...

Felix har också fått sin julklapp idag, vilket bestod av äpple, knäckebröd och en pepparkaka jag gjort till honom. Så nu kan amanda slappna av och ha det skönt när älsklingen har fått vad han ska med, inte kan jag glömma bort min andra halva på julafton inte...





I wish you all a very marry christmas.

!'
GOD JUL ALLIHOPA!




I'f you had known what's haunting my mind all day, what all I think of is. You would have known why this brings me down.

JAG HATAR JULEN!
Varför ska där vara så mycket goda saker kring jul som är så sjukt svåra att hålla sig ifrån? Längtar tills skiten är över så alla godsaker bara kan försvinna, eller att jag kunde ha lite behärskning och låta det vara.

Fast nej, jag är nog lite väl negativ.. Jag älskar faktiskt julen och ja, gottis är gottgott! Men, det är inte bra för träningen någonstans och det gör mig ungefär såhäääär galen, tur att jag tränar varje morgon direkt när jag vaknar så det jämnar ut lite i alla fall... 


pretty charmin' picture



A life spent making mistakes is not only more honorable but more useful than a life spent doing nothing

Tumblr_lsml9vvctj1qzqbv0o1_500_large



Let me have you just one moment more.

ooowwppa, äntligen jullov!
Visserligen tycker jag det känns som att skolan börjar i morgon igen eftersom det inte är ett särskilt långt jullov vi har, men men.. Inte gnälla nu Amanda :)

I övermorgon är det julafton och barnet inom mig längtar sönder dit. Innan jag åker för att julefira ska jag ut till Felixen och lämna en julklapp också såklart, men det är en hemlis vad han ska få.

Nu ska jag och syster julfika på allt smaskigt vi gjort för att fira jullovet.. Det enda negativa med julfirande är att man har en tendens att gå upp lagom många hatade kilo, men ska tränas bort lika fort igen vill jag lova!

Ha det fint så länge, pusssssss

Never worry about the size of your Christmas tree. In the eyes of children, they are all 30 feet tall.





As children we believed The grandest sight to see Was something lovely Wrapped beneath our tree

Hallå där vänner!
Jag vet att det är ett evigt tjat om att jag inte funnit julkänslan än, men nu börjar jag i alla fall längta lite smått till julafton... Jag och lillsyrran har haft en bakdag och vi har blivit färdiga med cornflakeskakor, chokladbiskvier och våra specialare: negerbollar doppade i mörk blockchoklad med kokos!

Sen har vi även klätt julgranen himla snyggt, fast att vår gran ser lite lagom knäpp ut i år.. Men men, pappsen gjorde sitt bästa för att hitta en duglig i skogen till oss! :) ooch, smart som jag är tappade jag såklart en kula i marken så den sprack. Något måste ju gå fel när allt annat går så bra?

Nu är det fyra dagar kvar i chokladkalendern, två dagar kvar i skolan och 11 dagar kvar på detta året. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om att tiden går så fort, men men... 

New year, new start. New dreams, new goals. New succeed, new failure.





Om en svart katt korsar din väg betyger det att djuret är på väg någonstans.

aaand next: matte B!
syns det att jag är uttråkad över huvud taget? Hade hoppats att vi skulle slippa detta mattepasset eftersom vi inte haft matte på 6 veckor och detta är de enda passet innan jul, men najnaj.. Inte det inte :(

Tonight är det dags för julgransklädsel och ytterligare julbak. Julstämning julstämning, var är du?





Nyårsklänningen?


Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska beställa en eller vänta till mellandagarna... Hittar jag inget då är jag ju körd liksom...



You're the one that have the power to destroy me, ten times over and over again.

Idag var det dags för ponnyridning i Hässlehom centrum med stall annorlunda! Jag kan ju inte påstå att det var så där superduper varmt ute och just nu önskar jag lagom mycket att min nya ridjacka kommer i veckan så jag slipper frysa röven av mig hela tiden...

Förresten så var Felixen kanonfin idag och han gjorde sin första ordentliga bugning någonsin! Har tränat det enda sen i somras och var beredd att ge upp när han plötsligt låg där på knä och såg allmänt glad ut, gissa om jag blev stolt över min babis? Dumma häst, jag hatar att jag älskar dig





You can't have any successes unless you can accept failure. ~George Cukor

Hej hej mitt i natten!
Vet inte riktigt om jag ska dra ett sånt där tråkigt "idag har jag inlägg", men jag antar att det får bli så eftersom jag inte har mycket mer att berätta för er.

Så klart i morse när jag skulle upp och träna (läs vid 8.00 en lördagsmorgon) hittar jag min syster och hennes kompis sovande i det ena TV-rummet där vi har vår crosstrainer stående, kul, kul jättejätte kuul. Så det var bara att klä sig varmt och bege sig ut i kylan, skam den som ger sig säger jag bara. 

Efter en joggingtur var det dags att bege sig till jobbet i några timmar, efter det hem till en polare för att jobba lite ytterligare och snacka en massa skit som vanligt och sen begav jag mig till min mor och hälsade på en runda för att tillslut hamna hos Ejmil som kockade till en god kvällsmat! Det satt inte helt fel kan jag säga.
Dock är jag präktigt besviken på mig själv eftersom jag inte kunde hålla mig ifrån det förbannade men underbara godiset som Emil alltid envisas med att ha hemma... Hårträning i morgon bitti japp japp!

ooooch nu, nu är det faktiskt sovdags. Ska upp om 7 timmar för att träna och sen bege mig till min vackra prins och dem andra hästarna, så lite energi på det hade inte suttit fel. 






But I know it's amazing, can save me. My time is coming.

Sometimes I wish I was someone other than me
Fighting to make the mirror happy
Trying to find whatever is missing
Won't you help me back to glory



jag lovar och svär, för utan dig är jag inget



Hallosan!
Idag har det varit en helt vanlig dag i stallet. Felixen, min älskade prins skötte sig superduperbra och gick faktiskt i ganska fin form stundvis, peciellt mot slutet började han få riktig kläm på det. För er som inte vet är han enbart riden regelbundet sen i somras då jag började pyssla med honom så han är ganska ny i planeten på det mesta. 

Linnéa ville tvunget åka skottkärra när det var matdags så amanda fick agera lektant och köra runder på barnen, fast tillslut tippade jag av dem på gårdsplanen måste jag erkänna... Och seeeen, då skulle hon pynta mig och Felix för att ta fina julbilder, hehe. 


Have you ever felt like giving up
But you kept fighting cause you knew you were strong
And you just felt like you had enough
But in the end you kept holding on
vad som helst för dig, vad som helst för att du ska bli min
jag lovar och svär, för utan dig är jag inget



the morning light is shining away and the fire heals the pain





Reaching for the stars.

Dagen har varit fullproppad med både det ena och det andra.
Som vanligt börjades morgonen med träning på crosstrainern här hemma och efter det blev det naturell omelett på ägg och vatten till frukost, det är kämpigt att träna så tidigt på morgonen men det är bara till att bita ihop och ge sig fan på att det ska gå.

Idag var det även sista dagen på praktiken, kommer sakna det lagom mycket! Det är välldans mycket roligare att ha praktik än att sitta vid en skolbänk hela dagarna.... Visserligen har jag helgjobb där två helger till så jag är ju inte helt klar där än :)

Nu på kvällen har jag även varit på en föreläsning/informationsmöte om ett företag som heter Lyoness som ska etableras i Sverige, jag kan förklara mer om det sen när jag har lite mer kött på benen... Jag kan säga så mycket som att det är ett företag med syftet att förhandla fram rabetter i olika butiker, som vi kunder sen kan utnyttja. 

& sist men inte minst, med tanke på hur mycket klockan är så säger jag godnatt och hoppas att ni sover så gott, för det ska bannemig jag göra!



och så här såg jag ut idag! Trudelutt



All I want for christmas is you, ooohoo baby!



kanske lite mer julkänsla när man nästan är färdig med julklapparna?



When you're far away, I miss you But time won't heal the pain

Världens, utan tvekan, bästa film!
Jag har nog aldrig gråtit så mycket som när jag ser denna filmen, om & om igen.








I've wanted this so long and now I'm tired of waiting without something's happening.

hallåja!
Idag blev jag hemma från praktiken eftersom jag har haft grymt ont i magen i natt, börjar bli lite smått trött på min dumma mage...

Dagen börjades som vanligt med en stund på crosstrainern, finns absolut inget bättre än att gå direkt upp ur sängen för att träna! Träning på morgonen är bäst enligt mig, eftersom det blir på tom mage vilket betyder att man förbränner betydligt mycket mer än vad man gör om man tränar kvällstid. Det negativa är dock att man inte har lika mycket energi på morgonkvisten, men då gäller det att man har motivationen på topp så går det lika bra ändå!

Frukosten sitter extra fint också om man har tränat innan, det är godare och man är mer sugen på mat. Jag brukar äta havregrynsgröt på fiberrika havregryn eller något med ägg (ex äggröra, kokt ägg eller omelett) eftersom det mättar länge och är nyttigt (innehåller lite kalorier och kolhyderater). Känns totalt meningslöst att kasta i sig en onyttig macka med sockrigt pålägg om man en halvtimme tidigare har bränt av sig ett antal hundra kalorier och som sagt, man blir vad man äter!



to become something you want can be hard
it requires strength and will.



The magic of love, the bond between sister and sister, stronger then the hardest stone.

Kvällen har spenderats med en massa julbak och jag & syrrorna lyckades få till både pepparkakor och våra negerbollsspecialare och sen stod C för lussekatterna. Det farliga med att baka så här är bara att man är mätt som en plätt när man är färdig, kaaanske för att man råkar äta en massa deg på vägen, vad vet jag?

Synd är det bara att julkänslan aldrig kan dyka upp... Lite snö och några minusgrader hade gjort susen, allt bara jag slipper detta förbaskade regnet. 




Robinson Quintero

Idag blev det en sväng i vintermörkret med Bobben, Linnéa & Mitch. Robinson är en hingst som står ute hos min tränare, som jag nyss har börjat rida och som är riktigt trevlig och social. Är redan lite småkär i honom, fast långt i från så kär som jag är i Felix, min fina prins.

Felix har förresten haft lite småont i sin fossing nu den senaste veckan, men det är på bättringsvägen så snart ska han få komma ut och bralla av sig lite igen. Till råga på allt har jag haft fullt upp med skola och praktik så jag har inte kunnat vara hos Felix alls så mycket som jag vill. Saknar min babis och våra skogspromenader någon enormt faktiskt.. Men snart är skolan slut för detta året och jullovet ska bli mitt och Felixens!




Meeting you was fate, becoming your friend was a choice, but falling in love with you I had no control over

320419_256401401059896_100000701130758_886325_5283990_n_large




NU ÄR JAG TILLBAKA FÖR ATT STANNA





Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!