...

jag och felixen har inte så mycket att säga här nu känner jag sååååå,  
HEJDÅ BLOGGEN! ett tag i alla fall.

börja inte gråta och sakna mig allt för mycket nu, ha det gött haj. 





Who can say where the road goes, where the day flows, only time.

Jahopp, det var längesen sist! Vet faktiskt inte riktigt varför, var väl trött på att skriva om mig och Felix och min träning/kost varenda dag..

Felixens skor är bara skit nu med tanke på snön (han får styltor direkt) så nu måste vi ta av dem och slå på dem igen med gummisulor. Kan inte fatta varför snön inte bara kunde hållt sig borta? Helt jävla meningslöst att den kom över huvud taget, hade den inte kommit innan hade den inte behövt göra det nu heller. Prinsen är ju igång så bra nu så det känns tråkigt om han ska behöva stå bara för att det kommer snö....

Nu ska jag snart laga kvällsmat åt the family, kycklinggryta och couscous med en FET sallad står på menyn. Just nu tittar jag på Titanic och fy för tusan vad fin den är, tårar i ögat säger jag bara!

CIIAAAO





This feeling is great.

Ändrade planer idag, Felixen fick inte dressyra..
Eftersom jag inte visste om Felix hade gått tidigare under dagen (vilket jag inte tror eftersom han saker var precis så som jag alltid lämnar dem) så ville jag inte ta ut honom om i fall att det skulle bli dubbelt upp. I stället blev det bara en massa mys och kel och sen fick det vara bra för dagen, i morgon är det dags för träning så han får arbeta då i stället! 

Jag ska faktiskt starta ett avsnitt av andra avenyn nu och sen sova, jag är trött som ett djur och vill inte veta hur trött jag är i morgon bitti när det är dags för morgonträning om jag är uppe länge till. Förresten, bara en liten parantes såhär. Jag funderar på att utöka min ynka 20 minuter crosstrainer på morgonen till 30 min, det börjar kännas så meningslöst när man gör det varenda morgon och får för lite resultat för att vara nöjd.
Pip och gnäll pip och gnäll, aldrig är jag nöjd. Fast visserligen, ska man verkligen vara det? Naj, då kämpar man inte på.
GODNATT







“Music is what feelings sound like.”

Vilken känsla!
Så härlig Felixen kändes idag har han nog inte känts innan. Han var så lätt om fötterna, hade inte ont alls och fick ett helt annat tramp. Bara att han inte klättrade och klängde längst staketet för att gå på det lilla, lilla gräs som finns längs med uppfarten kändes skönt, nu trampade han på som om han gick på bomull nästan. 

Eftersom det var mörkt som natten när jag, L och C gav oss ut med hästarna i skogen blev det ingen fartfylld åktur. Jag lät Felix visa vägen eftersom jag i mellanåt inte ens kunde se om vi var på grusvägen eller på väg rakt ut i skogen... Stackars min prins som var piggelin efter nästan en och en halv veckas vila och som trodde att han skulle få galoppa en massa idag, men icke sa nicke - det sparar vi tills på söndag. I morgon tror jag faktiskt att hjärtat mitt ska få arbeta lite ordentligt i padocken, så länge den är mjuk det vill säga, han har sluppit undan det jobbiga arbetet lite för mycket på sistonde ;)


Jag och Felixen saknar sommaren ganska mycket faktiskt...





It's beauty that captures your attention; personality which captures your heart.

Håll i hatten för här kommer Amandas snygging-outfit för stalldags. Med tanke på hur j*vla kallt det är hela tiden så får man ha femtioåtta lager kläder på sig, plusgrader var är ni någonstans? Halsduken har jag varit duktig och stickat själv, jackan snor jag av Ida eftersom min vinterridjacka aldrig kommer, ridbyxorna är typ 4 år gamla från ullared (mina favoriter så jag tänker inte slänga dem fråns dem är riktigtriktigt trasiga) och gummistövlarna hittade jag i källaren. 
Varför skriver jag detta egentligen? Tänkte bara bevisa att man inte måste betala flera tusingar för varenda klädesplagg för att man ska vara ute i stallet och mocka skit eller rida en sväng, you got it!

Felixen fick ut en sväng i skogen idag och Jennie följde med på prinsessan. Förutom att han ömmar på ojämt underlag var han tiptop idag också. Han fick trava mer idag och var väldigt glad för det kan jag säga, han fick faktiskt galoppa lite också men det var hans fötter inte särskilt förtjusta över så det skippade vi sen. 
Efter detta följde vi med C ut för att visa ridvägar och tog med oss Lanza (Felix mamma) och Pringlan på promenaden. Ingen av dessa är inridna så det var av den enkla anledningen som vi tog oss fram till fots. Det låter kanske lustigt att Lanza inte är inriden men att hennes son är, jag kan förklara mer om dem två busfröna en annan gång hörrni! I morgon ska Felix få vila, sen ska vi ut och testa hans nya skor på Tisdag med C och Olga. Amanda längtar





I love you, not only for what you are, but for what I am when I am with you.

Fy sjutton vad trött jag är, har ändå lyckats sova en hel natt. Gissa om jag är glaaaad?
Ska strax ställa mig på crosstrainern en stund och sen bege mig ut till stallet med lillasyster, vi får se vad vi hittar på eftersom hästarna ska skos idag! KATCHING

Kalaset igår var najs, grymt god mat och ännu bättre efterätt. Jag och Jennie var superdupertrötta så vi låg mest på soffan och halvsov tills vi hittade en rolig dator att leka med, det passade oss bra! :D 

Förresten, jag har fått hem en klädhängare och nya galgar och sånt nu med som pappsen kommer skruva upp på väggen idag. Blir skönt så jag kan kasta ut lite av mina kläder där. Jag hjärta kläder ooch skor.




Why don't you understand the problem? We are exactly the same.

Jag känner mig såhäääär duktig och sååååhär glad idag, varför? jo:
Felix är helt bra i sin fot, dock är han fortfarande ömfotad som tusan men det blir bra när han får skor i morgon. Det blev en låååång skrittrunda idag och minilite trav där vägen var bra och det kändes verkligen kanon, Felixen var verkligen toppad!
Och duktig är jag för att jag först körde morgonträning och sen cyklade 9 km till stallet och 9 km hem, ooppa taggad blir man! 
Nej, nu ska jag pysa på kalas. Är speedad som sjutton, vet inte varför heller... Tjao!




it's just you that prevents you from succeeding.

Frida kommer troligen att slå mig ca 9856 gånger på måndag eftersom jag lägger upp bilden, men det får jag tåla! GNÄGG PÅ DET. Jag har fått något smått dille på att kasta upp folk på Olga så idag blev det Fridas tur. Med tankte på att Olga är en fruktansvärt rastlös häst och snurrar 58 varv i boxen i minuten när hon är inne så såg Frida väldigt skeptisk ut och tyckta att Olgabolga var lite för stor och lite för icke-snäll. Ack så fel man kan ha! Frida var värsta ridstjärnan och skrittade en runda på 15 minuter, grymt gjort av henne tycker jag.. Olga är faktiskt ganska stor med Frida ändrade snabbt åsikt och tyckte att hon var en väldigt snäll och mysig häst.

Förresten kändes Felix ren och fin i kroppen idag. Vi skrittade som sagt bara ut i ca 15 minuter bara för att jag skulle kunna känna på honom och han kändes inte öm i sitt steg eller någonting, dessutom var han otroligt positiv och man kunde inte märka på varken honom eller hans kropp att där fanns någon smärta. Glad blir jag att det bara var tillfälligt med ont i fossingen :D

Väl hemma hade syskonen maten färdig vilket självklart bestod av: damdamdamdaaaa, taco! Nu är det bara mys och soffläge som gäller, Frida åkte hem får en stund sen..





I learned to walk as a baby and i haven't had a lesson since, Marilyn Monroe

Tjillevippen!
Det blev en liten kvällspromenad med Felixen igår, inte särskilt lång men han fick i alla fall komma ut. Min prins ska snart få skor på fötterna också, för första gången! Han har blivit superömfotad nu när han kommit igång och går så mycket i skogen så det är dags nu. Håller vi oss på plan mark går det bra men grusvägar funkar inte, eftersom det är så ojämt och mycket sten som kan "sticka" i hoven.
Igårkväll var han inte halt när han fick gå på asfalten men när vi kom in på grusvägen märkte jag direkt att det inte var populärt, så då vände vi och gick hemåt istället. Eftersom där är en hel sjö med vatten i en av hagarna tänkte jag att Felic skulle "vattentränas" och få plaska lite eftersom vi har haft några fighter om vattenpölarna i skogen (som han för övligt gett sig med och slutat bråka om nu) men vattnet i hagen var så klart inga problem, han tyckte bara det var himla roligt och gott med massa vatten! Dock blev jag blöt i gummistövlarna och lite överallt, men det gör ingenting. Min fina knasboll.




Beautiful

Idag blir det troligen bara en liten promenad med prinsen till fots så att han får komma ut och röra på sig lite, hoppas mitt hjärta blir bättre snart, fast det blir bättre hela tiden så det är ingen fara på det viset visserligen. Han är den sista som förtjänar att ha ont i fossingen ju..



Got a picture of you, I carry in my heart Close my eyes to see it, when the night gets dark




If you asked me how I'm doing
I'd say just fine
But the truth is, baby
If you could read my mind

Not a day goes by
That I don't think of you
After all this time
You're still with me it's true
Somehow you remain
Locked so deep inside
That baby, baby, oh, baby
Not a day goes by



Last year was great but I lost something, a piece of me. This year will be greater and I will find what's lost, find myself.

En lista över mitt förgående år, dels för att få en tankeställare själv och dels för att det är en rolig grej. Inom dem närmsta dagarna kommer jag slänga upp mitt år i bilder också. Jag har hunnit med så mycket under 2011 att jag inte själv minns att det faktiskt hände under 2011, det känns som att vissa saker var så mycket längre sen, bara jag som känner så?


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag var dum i huvudet och tog ett jobb som reklamutdelare. Det var det värsta jag gjort i hela mitt liv, på riktigt! Jag rekomenderar inte det till någon, det är sjukt dåligt betalt och man blir bara utnyttjad. Visst, man ska inte vara kräsen i min ålder eftersom där inte finns mycket jobb att få. Men tänk er själva: som minst ca 60 kronor och som mest ca 120 kronor för att dela ut reklam som tog MINST fyra timmar.  Det var inte värt de.


2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag lovade nog ingenting, vad jag minns. I så fall att bli nyttigare och träna mer - vilket jag lyckades med. Eller jo, inte färga mitt hår på hela året och det lyckades jag med!


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Naj, inte vad jag minns. En gammal bekant till mig blev där i mot mamma. 


4. Dog någon som stod dig nära?
Ingen människa. Två hästar strök tyvärr med, men ingen som stod mig så nära.


5. Vilka länder besökte du?
Bara Sverige tyvärr.. Inte ens Danmark tog jag mig till, det är dåligt. 


6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
I början av året hade jag ingen "älsklingshäst" att spendera tiden med, det har jag nu och planerna är att det ska fortsätta så länge som är möjligt under 2012. Sen saknar jag kärleken något enormt, min andra halva. 
Sen saknar jag när jag var ridlärare för barn och utvecklingsstörda på ridskolan, obeskrivligt roligt!
MITT GYMKORT TOG SLUT, det saknar jag men har inte tid med så länge jag har Felixen.


7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
1e eller 10e Januari, hur man nu räknar - min och simons årsdag. 
29e april - min födelsedag och en härlig fest. 

8. Vad är det bästa som hänt dig år 2011?
Felix, utan tvekan. Felixen har förgyllt min dag och verkligen gett mig något att leva för och älska. Den dagen han blir såld, den dagen, den dagen kommer trilla många tårar. 


9. Största misstaget?
Att jag vände ryggen den jag älskar mest, på samma gång som jag behövde det. 


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inte vad jag kan minnas, tror inte ens att jag hade halsfluss. DE DU!


11. Bästa köpet?
Min kamera, utan problem! Fast, jag har repat linsen så där blir ljusfläckar. 


12. Vad spenderade du mest pengar på?
Tyvärr gissar jag att det är kläder, eller alkohol. Usch vad hemskt detta lät.


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Felix gjorde mig underbart glad mångamånga gånger.


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
What are words -
troligen årets mest betydelsefulla låt för mig, den fick mig att förstå hur mycket Simon betydde för mig. 
Someone like you - spelades mycket på radion och satte sina spår
Smoke weed every day - min och Näädalies partysong
Save tonight - denna gick på repeat under sommaren



15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Beror på hur man ser på saken. Början av året mådde jag som fisken i vattnet, jag hade allt jag kunde önska, men mot mitten började saker och ting förändras - jag valde en annan väg än den jag älskade. Andra halvan av året när jag hade Felixen mådde jag ganska bra, jag hade något som faktiskt gjorde mig otroligt glad att vakna varje morgon. Slutet av året var inte lika lätt, mycket jobbigt att tänka på - saker man inte riktigt vet vad man ska göra av. 


16. Vad önskar du att du gjort mer?
Spenderat tid med vänner jag inte träffar så ofta men som betyder mycket för mig. Jag tycker inte alls om att man inte har tid att umgås med de personer som står en nära. Självklart önskar jag att jag pluggat mer, men det är ju som de är med det.


17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Tänkte - jag önskar att jag kunde släppa saker och ting och låta tiden bestämma vägen. Tyvärr lättare sagt än gjort.


18. Hur tillbringade du julen?
Dagen innan julafton firade jag med pappas släkt. Pappa och hans fru åkte till England för att fira med hennes släktingar så dem var inte hemma alls över jul. På julafton firade jag med mammas släkt. Julen var underbar trots allt splitter.


19. Blev du kär i år?
Nej, skenet bedrar.


20. Favoritprogram på tv?
Eftersom jag inte tittar på TV får det bli Ghost Whisperer och Andra avenyn som jag har på datorn.


21. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Jag hatar nog ingen alls tror jag.


22. Bästa boken du läste i år?
Shit vad svår fråga! Äcklig, i det tysta eller bortglömd tror jag.


23. Största musikaliska upptäckten?
John Mayer tror jag. 


24. Något du önskade dig och fick?
En moper för att ta sig till stallet enklare.


25. Något du önskade dig men inte fick?
Felix, min älskade finaste vackraste vän.


26. Årets bästa film?
Fortfarande Dear John, den absolut finaste jag vet men som väcker jobbiga minnen.


27. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jag hade fest med alla mina vänner hemma hos mamma. Dock varade inte lyckan länge - två kompisar skulle tvunget bråka och gjorde mig rasande i tårar. Annars var festen toppen!


28. De bästa nya människorna du träffade?
Frida Ohlsson, en av mina närmsta och bästa vänner. Du är bra hjärtat!
Det är svårt att komma på i rappet, där finns säkert fler.


29. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Precis som vanligt, Amandig!


30. Vad fick dig att må bra?
Felix, underbara vänner och Simon.


31. Vilken kändis var du mest sugen på?
ORLANDO BLOOM! Precis som alltid. Han är fortfarande lika sexig. 


32. Vem saknade du?
En vän som stod mig väldigt nära men av någon anledning gled vi ifrån varandra i början av året. 
Sen saknade jag kärleken, mer eller mindre.


33. Favoritmånad?
Junie eller December. I December kom jag och Felix att bli bästisar men i December spenderade vi mycket tid tillsammans. 


34. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om sommaren hade varit varmare och mer somrig, om Felixen hade blivit min och om kärleken hade fortsatt precis som vanligt.


Både längdskillnad och utväxtskillnad på mitt stackars hår.


Reklamkärran som var min största ovän.. . . .. . . . . . . . . . . . .       . . . . Mitt första möte med Felixen.




Still Harder getting up, getting dressed, livin' with this regret.

It's hard to deal with the pain of losing you everywhere I go,
but I'm doin' It
It's hard to force that smile when I see our old friends and I'm alone
Still Harder
getting up, getting dressed, livin' with this regret
But I know if I could do it over
I would trade give away all the words that I saved in my heart
That I left unspoken

Tumblr_lxkm156g5b1qfw1m4o1_500_large
Tumblr_liuvyft4me1qgodsyo1_500_large
Tumblr_lse9qmkrgt1r3tjbgo1_r2_500_large
Tumblr_lqnvi97akm1qfcxpeo1_500_large
Tumblr_lxkw42jylw1qd9m4fo1_500_large
BILDER FRÅN: www.weheartit.com



This fucking feeling having no choise going up from bed.

Nu säger jag godnatt, kommer troligen vara död av trötthet i morgon i skolan. Dygnet vänder sig snart och man kommer tillbaka in rutinerna, hoppas jag i alla fall! Jag förstår inte ens vad jag gör uppe nu, det är ju toksent och jag kan verkligen inte sova.. Suck.

Felixen är fortfarande halt men är väldigt mycket bättre än i förgår - bara att han är på bättringsvägen glädjer mig! Var bara tvungen att säga det, hehe. Fick ta ut Olga en runda i skogen idag i stället, Linnea hade kommit hem och ville gärna ut på en skogstur. Felixis fick bara mysa idag, mitt lilla troll.


Babbisen i somras utan hans lurviga vinterpäls som gör att han ser ut som en björn nu ;)






A wise girl kisses but doesn't love, listens but doesn't believe, and leaves before she is left.

Bara jag som tycker att jag borde beställa en 18-års present till mig själv, lite så här i förväg?




My heart broke the day I realized loving you meant letting you go.


Utmattad Amanda och golunch - advocado med keso och tacokrydda. Kryddan fyller ingen funktion mer än gottgott!

Träningen i morse gick skit, pallade inte alls lika mycket som jag brukar och det reeetar mig. Men men, är man förkyld orkar kroppen inte lika mycket så det är väl bara att acceptera antar jag. Om daddy hinner köpa bensin till das mopedo ska jag ut och kolla till Felixen och troligen rida Olga en runda också, hoppashoppashoppas han är bra i foten och att det bara var en liten sträckning eller något!

Jag har även hunnit in till stan på ärende idag och fick med mig en kavaj och hårinpackning hem, jag och inpulsköp är väldigt bra vänner måste jag säga, haha. Oooooch, jag inte längtar till skolan i morgon, eller jo det gör jag nog, eller.. Jag längtar efter rutiner men inte efter tidiga mornar och sena eftermiddagar = mindre tid till Felixen.



Svar på en fråga.



Hallå Linnea.
Det blå fleecetäcket är några år gamalt nu då jag hade det till vår gamla travare. Bara som en parantes till det hela måste jag säga att det är på tok för litet för Felixen, men det passar utmärkt till att värma mina ben så ;) haha. Men, tillbaka till ämnet: jag fick det av en kompis i julklapp för 3 eller 4 år sen så jag vet inte var det är inhandlat, om det fortfarande säljs finns det troligen i någon butik/e-handel som säljer Jacson-produkter. 
Här är en länk till affärer/internet-sidor som säljer Jacson-produkter http://www.jacson.se/sv/hittabutike-handel.
Hoppas att det var till någon hjälp! :)


Gellan som hon kallades, vår gamla travare som vi tyvärr blev tvugna att lämna iväg för några vintrar sen. En himla trevlig och pigg dam!



Real friendship is like the circle - never ends.

ooch nu beger sig moped-amanda ut på landet för myskväll med andré och alex.
ciiiao.


det är absolut inte som det ser ut och vi är absolut inte normala..



You raise me up so I can stand on mountains, you raise me up to walk on stormy seas. I'm strong when I'm on your shoulders, you raise me up to more than I can be.

Min älsklings-felix har gått och blivit halt, så klart...
Med tanke på att det var plusgrader idag och Felix är igång på riktigt så tänkte jag att han skulle få hoppa lite idag, han har trots allt inte gjort det på ett tag och han tycker faktiskt det är ganska roligt men svårt. 
Redan när jag tog in Felix från hagen var han lite små-negativ, jag vet inte om det berodde på foten eller inte men i alla fall. När vi kommer ut på ridbanan senare tycker jag att han känns himla lustig i framkärran och han "vaggar" ovanligt mycket med halsen (ni som sysslar med hästar vet vad jag menar). Han visade dock inga tecken genom att vara negativ och visa smärta utan han kändes bara mysko. Jag sa till Ida att det inte kändes bra och hon bad mig trava - harre jisses vad vrålhalt han var i traven, jag saktade av lika fort som jag började trava. 
Han var pyttelite varmare i det ena benet än i det andra men visade inte alls att han hade ont när jag tittade och klämde, det kan ju vara en hovböld som är påväg men vi vet inte riktigt. Han ska få vila i några dagar nu så får vi se om han blir bättre min lilla prins. Så nu blir det bara massa mys och kvalitétstid några dagar framöver.


Köttbullen i somras när han hoppar "högt" för första gången, kanske inte världens bästa teknik men han tycker det är roligt och väldigt svårt.



You're always there for me through both the good times and the bad. You're always there to laugh with, or to help me when I'm sad.

Bildbomb från dagens skogstur med lillasyster, Olga och Felixen.
Vädret har varit tokigt bra idag, trots att det är kyligt. Det är precis sånt här väder som får mig att må toppen, när solen skiner från klarblå himmel. Sen om det är minus eller plus spelar inte så stor roll i såna här lägen (även om jag absolut föredrag plusgrader), uteritter i sånt väder får 10/10 från mig! 

Eftersom det är för fruset i padocken fortsätter uteritterna trilla in, så länge det är så pass få minusgrader är det bättre underlag i skogen. Felixen och jag red barbacka som vanligt, mysigare så och sen är väl egentligen hemligheten att jag vill sitta mellan honom och ett fleecetäcke så jag slipper frysa.. Dessutom är babbisen himla skön att rida barbacka på, galoppen ska vi inte ens tala om. Alla som inte har en lika bäst häst som Felix borde vara avundsjuka - jappjapp!

Lillsyrran följde med på Olga idag igen, stor och liten flyger fram genom skogen himla bra faktiskt. På bilderna ser ni bättre Jennie och Olga tillsammans, fötterna räcker inte långt kring magen men det funkar superbra ändå! Uteritten blev ganska lugn idag eftersom vi tog en längre runda där det är mycket skritt i granskog och sånt mysigt, I just love it.



Sanningen den svider men även världens vackraste har sina fula sidor...


Hejdå mammsen säger Felix.



It was you who made me feel something new, something real.

your'e on my mind almost every day,
my memories stay they never fade.
where is my home if it aint with you,
can not see you in the arms of someone new.





Tumblr_lx8vr3j99f1r9zm6oo1_500_large
http://weheartit.com/entry/20560051



Movie-time, check!

God kväll!
Starten på detta året har blivit en riktig syskontid. Lillsyrran och jag har precis varit i byn och köpt lite namnam och lagt oss i sängen framför Björnbröder II, jag bara älskar animerade filmer, speciellt björnbröder. Sen var de det där med godis som jag inte är så himla bra på.. Jag har kommit på världens bästa ursäkt till det ikväll faktiskt! Eftersom jag har städat och möblerat om på hela mitt rum + att jag håller på att bli sjuk, så förtjänar jag att mysa ner mig en stund med bra film och gott snack! Kanske kommer det bilder på rummet sen, får se om jag orkar. CIAAO.

Naj, nu ska jag titta på filmen med syrran.
Bjuder på bilder från övernattningen hos farmor och farfar också, när vi spelade något kul spel efter läggdags.



You must begin to think of yourself as becoming the person you want to be.


Alla är vi olika och inget sett kan vara rätt för alla. Det jag tycker är viktigt är att man hittar det sättet som man själv trivs med och det som man själv tycker är roligt. Tycker man inte träningen man sysslar med är rolig blir det sällan bra resultat och det är inte ofta man fortsätter med det en längre tid. 
Jag har skrivit ner några av mina tips här nere som ni bad om. Tänk nu på att det är saker jag tänker på och saker som jag känner har passat mig själv och som jag fastnat för. Självklart har jag läst mig till det mesta, kollat olika hemsidor och fått olika tips. Men man nappar inte på allt - att få tips och nya tankeställningar kan vara en härlig knuff framåt och en bra hjälp på vägen.


Träna på morgonen - tränar du på morgonen förbränner du nästan dubbelt så mycket (40 procent vad jag kunnat läsa mig till) som du gör på eftermiddagen. Detta är av den enkla anledningen att du har tom mage och därför tvingar kroppen att ta från dina fettreserver. Självklart kan det också bli så att kroppen tar från din muskelmassa och därför är det viktigt att du äter senast en halvtimme efter träningspasset så att kroppen kan återhämta sig igen. Det kan vara svårt att faktiskt ta tag i sig själv och träna på morgonen, det blir trots allt tidigt en skoldag. För mig har det bara handlat om att få in rutinen. Likaväl som du får in en rutin för att gå till skolan kan du få in en rutin för att gå raka vägen upp ur sängen för att gå direkt och träna. 
Notera dina resultat - Även om jag "bara" crosstrainar 20 minuter varje morgon antecknar jag mina resultat. Att kunna följa en (förhoppningsvis) förbättring gör att man blir motiverad att hela tiden fortsätta och bli bättre. Tänk på att all träning gör nytta, inte bara den där du svettas som en gris. Jag tillexempel rider om eftermiddagarna, det är inget som jag antecknar och tänker på som träning för det är bara någon jag gör - men ska man tänka närmre på det så är även ridningen en träningsform.
Frukt/grönsaker - på en dag ska du få i dig ca 500g grönsaker/frukt. Om du tillexempel blir sugen på något gott - ta en frukt eller gör grönsaksdippa, där är ett perfekt tillfälle att spara in på kalorier och samtidigt täcka en del av frukt och grönt behovet. Jag försöker att alltid äta en frukt på frukosten så att jag har fått i mig en liten del, är det skola har jag alltid med mig minst en frukt (helst två) och så dricker jag ett glas juice någon gång under dagen (undvik juice med massa socker). När det är dags för kvällsmat äter jag alltid mycket sallad, men det är visserligen enkelt för mig eftersom jag älskar sallad och enkelt kan byta ut en hel måltid mot sallad just för att jag tycker det är så himla gott. Tänk på att du inte behöver sitta och knapra grönsaker rakt upp och ner som en kanin, jag kan göra en sallad och ha keso eller smaksatt yoghurt till för att piffa upp de. 
Starka kryddor - starka kryddor drar igång din förbränning. Även kanel är en förbränningshöjare som jag tycker är perfekt att dra på himla mycket av dem morgnar jag äter havregrynsgröt. Äter jag tillexepel omelett eller äggröra tar jag på kayennepeppar och chilli, gör jag någon sås till kvällsmaten (på yoghurt eller liknande) pressar jag i 9/10 fall i vitlök. Om du blir sötsugen kan du även skiva äpple och krydda med kanel bara för att äta rakt upp och ner - det är gott som attan och bidrar både med frukt och förbränningshöjande kryddor. 
Grönt te - grönt te sägs ska öka ämnesomsättningen, vissa menar på att detta inte är riktigt sant. Jag vet inte vad jag tror, det enda jag vet är att te är bra för hälsan av andra enledningar och inte gör någon skada. Därför väljer jag att dricka det om i fall att det är så att det faktiskt fungerar. Plus att jag numera tycker te är gott, där finns ingen anledning att inte prova?



Snabba kolhyderater - att hålla sig i form/gå ner i vikt handlar inte om att sluta äta och träna ihjäl sig. Det handlar om en rätt kost och lagom träning. Jag påstår inte att jag äter och tränar rätt, men jag gör mitt bästa och det som känns rätt för mig. Att undvika dem snabba kolhyderaterna som mättar en kortstund och bara ger energi för ett litet tag är nödvändigt! Går det så byter du pasta/ris/potatis mot annat som sallad, keso eller tex. bulgur och matvete. Nu mer äter jag ytterst sällan bröd, äter jag bröd är det för att jag gör en äggmacka och då väljer jag det grövsta bröd vi har hemma. Detta gör att jag slipper allt fett smör, ost och onyttiga pålägg - snabba kolhyderater. Iställer för traditionella mackor äter jag äggröra, omelett, havregrynsgröt eller äggmacka till frukost. 

Kakor/godis - jag vet, jag vet. Det står överallt och det är lättare sagt än gjort. Jag själv har otroligt svårt att hålla mig ifrån allt det goda men det gäller att ge sig fan på vad man vill och försöka att åt minstonde dra ner på det eller bara hålla godisätandet till helgen. Bäst av allt hade varit om man kunde skippa det helt men på samma gång tycker jag inte att man ska straffa sig själv så pass mycket att man inte ska få unna sig något som man gillar. 


Jag har försökt hålla mig kortfattad, där är hur mycket mer som helst om mig och hur jag tränar/tänker/äter som jag hade velat skriva men som troligen blir för längt för att någon ska orka läsa.
Ska jag skriva fler inlägg tillexempel om hur jag tränar, hur jag tänker osv så berätta det för mig. Vad ni än vill veta om mig och träningen så ska jag försöka lösa det :)



It's crazy how a few words, a text message, a call can make you smile that much.

Hejhopp!
Har nyss duschat efter att varit ute i skogen med Felixen en runda idag igen, Jennie hängde med på Olga också - undra om hon fastnade för henne lite?
I natt ska jag och lillsyrran sova hos farmor och farfar och jag ääälskar det. Äta gott (kanske för gott och för mycket, har en tendens att bli så!), farmors käk och kakor är något magiskt - jag lovar, spela skip-bo och bara mysa en massa. Jag växer aldrig ifrån det kan jag säga!

Vi hörs i morgon, då ska ni få mina tränings/hälsa-tips också som jag skrivit ihop. Pussss




Vackra underbara du.

Hur har min dag sett ut? Just the same as always, eller nästan. Upp ur sängen för att träna, blev 20 min på crosstrainern och sen frulle på det. Vidare ut till stallet med lillasyster Jennie och slänger upp henne på Felix, jag tänkte att vi skulle ut i skogen och att han nog var den snällaste, vilket han också är enligt mig. Det fungerade kanske inte så bra som jag trodde, han var absolut inte dum eller något sånt men... En aningens stark och gick helst upp i rumpan på Mitch hela tiden utan att lyssna på Jennie, gissar att det berodde på att han inte är så van vid andra ryttare och inte kände tillräckligt mycket trygghet utan mig på ryggen och därför sökte sig till Mitch. Jennie höll ut en stund men orkade inte mer sen (det är inte superroligt att inte få hästen man sitter på att stanna, Jennie är inte så stor och har inte jätte mycket att säga till om heller) så hon fick ta Olga som visserligen är lika stor som prinsen min, om inte större och jag tog över älskade Felixen. 
Uteritten fortsatte felfritt och syrran kom himla bra överrens med Olga faktiskt, fram tills vädret blev förjävligt hade vi roligt och galoppade en massa precis som det brukar bli när jag och Linnéa är i farten. Regn, snö och massa vind är verkligen inte roligt när man är ute i skogen och rider - jag var blöt ända in på kroppen och frös som ja, gud vet vad?
Måste säga att Olga och Jennie såg sjukt grymma ut ihop! Olga är en bjässe och Jennie är det inte, fungerade hur bra som helst trots att benen inte räckte långt kring magen, hehe. 



Jennie & Felixen, Linnéa & Mitch




Till höger är min tränare och Olga, till vänster är Jennie med någon shettis.






A kiss is a lovely trick, designed by nature, to stop words when speech becomes superfluous.

Nyår blev verkligen inte som jag och bästavän tänkt oss, men det blev superbra likaså! Efter många om och men landade vi i Tyringe, trots att vi ett tag trodde att vi skulle få sitta och parta i vår ensamhet, korvafest blev de som vi kallar det - bara grabbar, absolut inte mig emot visserligen.. 

Mja, varför har jag inte bloggat sen? Att jag inte bloggar på nyår tycker jag visserligen är ganska självklart.. Jag har faktiskt jobbat, jobbade redan dagen efter nyår. Sen har jag sovit hos min mor en natt, suttit och snackat skit och kramat om mina älskade småsyskon och varit hos Johan en del. Collin och jag lirade wii och jag kan inte påstå att jag var någon stjärna, menmen.. Så det kan gå. 

Liite mer bilder från nyår får ni ha!




It's been a while since lately.

Hoppsan tjosan vad aktiv man varit här, bra inledning på det nya året va?
Ett av mina löften var att var facebook-fri hela 2011, lyckades det gjorde hon och mår inte ett dugg dåligt av det. Nu är ju bara frågan om man ska glida med strömmen och skaffa det ändå? Det är ett jävla tjat från alla hela tiden och det är bara en av tio som tror mig när jag säger att jag inte har det. Facebook har sina för och nackdelar och jag kanske inte borde vara så himla tjurig och vara tvärt om hela tiden, fast att det inte finns något bättre än att stolt kunna säga "jag har inte facebook". 

Sååååå, ska jag hålla mig där i från eller borde jag skaffa de?





Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!